Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κόκκινος συναγερμός μετά την παραίτηση Ντράγκι

Η κατάρρευση των δύο συστημικών πυλώνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος μετά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών έχει γίνει ένας διακοσμητικός πρόεδρος και του Μάριο Ντράγκι, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Σε μια περίοδο κατά την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη ιστορική πρόκληση μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έχει ξεμείνει από ηγέτες και το κουμάντο έχουν αναλάβει κάποιοι ασήμαντοι γραφειοκράτες.

Το γεγονός και μόνο ότι η Κομισιόν αδυνατώντας να διαχειριστεί την ενεργειακή κρίση καταφεύγει σε λύσεις λογιστικού γραφείου, απαιτώντας από όλες τις χώρες να περιορίσουν κατά 15% την κατανάλωση φυσικού αερίου δείχνει το μέγεθος του αδιεξόδου.

Η αποσταθεροποίηση γενικά των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων δεν αποτελεί πλέον σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά ρεαλιστική πραγματικότητα.

Ποια κυβέρνηση μπορεί να αντέξει με διψήφιο πληθωρισμό και ενεργειακό κόστος που είναι απλησίαστο για τα μεσαία στρώματα.

Ποιος ηγέτης στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει το ανάστημα και την προσωπικότητα να πείσει τον κόσμο για την αναγκαιότητα της σύγκρουσης με τη Ρωσία.

Όσοι από τους πρωθυπουργούς απομείνουν σε λίγο δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο.

Γιατί ο εφιαλτικός χειμώνας μπορεί να σπρώξει στον γκρεμό ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.

Η αποσταθεροποίηση της Ιταλίας αποτελεί μήνυμα και για την Ελλάδα.

Όσοι ονειρεύονται συμμαχικές κυβερνήσεις θα πρέπει να δουν την κατάντια της γειτονικής χώρας, όπου ένα λαϊκίστικο κίνημα έχει καταφέρει να αποδομήσει έναν ηγέτη του επιπέδου του Μάριο Ντράγκι.

Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να παραμένει για μήνες ακυβέρνητη.

Ούτε έχει τις αντοχές να πειραματίζεται με κυβερνήσεις συνεργασίας, οι οποίες θα στηρίζονται ανάλογα με τα συμφέροντα της διαπλοκής.

Η χώρα έχει ανάγκη από μια σταθερή κυβέρνηση που θα διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις.

Η αλλαγή του εκλογικού νόμου είναι επιβεβλημένη κίνηση, στην οποία θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα αν αυτή η κίνηση συνδυαστεί μέσα στο Φθινόπωρο με προσφυγή στις κάλπες για να ξεκαθαρίσει οριστικά το πολιτικό τοπίο, τότε η Ελλάδα έχει περιθώρια για να σωθεί από την περιδίνηση που προκαλεί η μεγάλη κρίση.

ΠΗΓΗ:15MINUTES.GR

 

    

 

Απόψεις

Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα,ραγιάδες έχεις, μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι,κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα,των Ευρωπαίων...
randomness