Μ. Τσαβούσογλου: Η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να αρχίσει επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη
Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να ξεκινήσει επιχειρήσεις στην ανατολική όχθη του Ευφράτη στη βόρεια Συρία το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet.
Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα εξαπολύσει νέα στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή. Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την πλήρη αποχώρηση από τη βόρεια Συρία, με αποτέλεσμα η Τουρκία να καθυστερήσει τα σχέδιά της.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν την Κυριακή να συντονιστούν προκειμένου να μην δημιουργηθεί κενό εξουσίας, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.
Η Τουρκία προειδοποίησε σήμερα ότι δεν θα ήταν «ωφέλιμο» για τη Γαλλία να διατηρήσει στρατιωτική παρουσία στη Συρία για να «προστατεύσει» τους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων της Συρίας.
«Δεν θα ωφελήσει κανέναν να παραμείνει η Γαλλία στη Συρία για να προστατεύσει την YPG», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια συνάντησης με Τούρκους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)