Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ουκρανία – Ο πρόεδρος Ζελένσκι κατηγορεί τη Ρωσία ότι ετοιμάζει πραξικόπημα αρχές Δεκεμβρίου

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σημειώνει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Ουκρανία.

Τη Ρωσία για υποκινούμενο πραξικόπημα στην Ουκρανία κατηγορεί ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Ουκρανός πρόεδρος, όπως αναφέρει το Reuters και μεταδίδουν κι άλλα διεθνή ΜΜΕ, κατηγορεί το Κρεμλίνο ότι ετοιμάζει την ανατροπή του, σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει. 

Ο Ζελένσκι, σύμφωνα με την ίδια πηγή, τονίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, ο Ζελένσκι υποστήριξε ότι έχουν ηχητικά ντοκουμέντα σχετικά με τα ρωσικά σχέδια για πραξικόπημα.

Τι είχε τονίσει η ρωσική πλευρά τη Δευτέρα

Να τονίσουμε ότι τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου η Ρωσία είχε απορρίψει τους ισχυρισμούς που υπήρχαν ότι επρόκειτο να πραγματοποιήσει μια στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία. Η Μόσχα, πάντως, είχε δηλώσει ότι ανησυχεί για το γεγονός ότι το Κίεβο προμηθεύεται μεγάλες ποσότητες όπλων και ενισχύει τις δικές της δυνάμεις.

Παράλληλα, η Υπηρεσία Εξωτερικής Κατασκοπείας (SVR) χαρακτήρισε ψευδείς τις πληροφορίες του State Department για τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία, ενώ κατηγόρησε τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ενθαρρύνουν τη διένεξη ανάμεσα στις δύο χώρες.

Όπως και να έχει, οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ότι η ένταση ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα δεν πρόκειται να μειωθεί σύντομα.

ΠΗΓΗ:IN.GR

    

 

randomness