Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πάπας Φραγκίσκος: Ζήτησε συγχώρεση από αυτόχθονες του Καναδά για την κακοποίηση παιδιών σε καθολικά σχολεία

"Συγγνώμη για το κακό που διαπράχθηκε" σε βάρος αυτοχθόνων και παιδιών ιθαγενών που υπέστησαν κακοποίηση σε καθολικά σχολεία, ζήτησε ο πάπας Φραγκίσκος από τον Καναδά όπου βρίσκεται.

Ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε σήμερα "συγγνώμη για το κακό που διαπράχθηκε" σε βάρος αυτοχθόνων στον Καναδά, ιδιαίτερα σε καθολικά σχολεία όπου παιδιά έπεσαν θύματα κακοποίησης, χαρακτηρίζοντας "καταστροφικό λάθος" την αναγκαστική πολιτιστική αφομοίωση.

Μιλώντας στον χώρο όπου βρισκόταν παλαιότερα ένα τέτοιο σχολείο, στην κοινότητα Μάσκουατσις στον δυτικό Καναδά, ο ποντίφικας ζήτησε συγχώρεση για την υποστήριξη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην "αποικιοκρατική νοοτροπία" των καιρών εκείνων, αναγνωρίζοντας πως παιδιά ιθαγενών "υπέστησαν κακοποίηση σωματική και λεκτική, ψυχολογική και πνευματική".

Πάπας ΦραγκίσκοςΠάπας Φραγκίσκος  AP

"Ικετεύω ταπεινά συγχώρεση για το κακό που διέπραξαν τόσοι πολλοί χριστιανοί σε βάρος των αυτοχθόνων", είπε ο 85χρονος ποντίφικας, ο οποίος χειροκροτήθηκε από το πλήθος.

Μεταξύ 1881 και 1996, περισσότερα από 150.000 παιδιά ιθαγενών απομακρύνθηκαν από τις οικογένειές τους και μεταφέρθηκαν σε οικοτροφεία. Πολλά εξ αυτών λιμοκτονούσαν, έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού και σεξουαλικής κακοποίησης, με την Επιτροπή Αλήθειας και Συμφιλίωσης του Καναδά να κάνει λόγο για "πολιτιστική γενοκτονία".

ΠΗΓΗ NEWS247.GR

    

 

Απόψεις

Απορώ γιατί πολλοί εκπλήσσονται σήμερα με το άκουσμα της είδησης για την απαλλαγή όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση με τα μαύρα ταμεία της Siemens, λόγω καθυστέρησης...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness