Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Σούπερ μάρκετ: “Κύμα” μποϊκοτάζ σαρώνει τα Βαλκάνια – “Φτάνει πια”

Οι καταναλωτές των βαλκανικών χωρών οργανώνονται ενάντια στις αυξήσεις των τιμών ανακοινώνοντας μαζικά μποϊκοτάζ στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Ένα κύμα διαμαρτυρίας κατά των αυξανόμενων τιμών των τροφίμων και της επιδείνωσης του κόστους ζωής σαρώνει τα Βαλκάνια, με εκατομμύρια καταναλωτές να συμμετέχουν σε μια σειρά από μποϊκοτάζ στα σούπερ μάρκετ.

Το κίνημα, που ξεκίνησε στην Κροατία στα τέλη Ιανουαρίου, έχει ήδη επεκταθεί σε χώρες όπως η Σλοβενία, η Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο, η Σερβία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία, με τους πολίτες να διαμαρτύρονται για τις αδικαιολόγητες αυξήσεις στις τιμές βασικών προϊόντων.

Παράλληλα, στην Ελλάδατο Ινστιτούτο Καταναλωτών έχει απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες για σήμερα Τετάρτη (19/2) να απέχουν από κάθε είδους αγορά.

Κροατία

Η Κροατία ήταν η πρώτη χώρα που εξέφρασε την αγανάκτησή της για το δυσβάστακτο κόστος των ειδών πρώτης ανάγκης. Το κίνημα ξεκίνησε από τις αρχές του έτους όταν η κροατική οργάνωση προστασίας των καταναλωτών “Halo, inspektore” κάλεσε τον κόσμο να απέχει από κάθε είδους αγορά.

Στη συνέχεια, η ομάδα ενίσχυσε την καμπάνια της ανακοινώνοντας μποϊκοτάζ μίας εβδομάδας σε μια σειρά από μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness