Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τουρκική προπαγάνδα και κατασκοπεία: Οι Έλληνες έχουν βαρύ οπλισμό και στρατιώτες στην Ψέριμο

Με όπλο την τουρκική μονταζιέρα η προπαγάνδα των γειτόνων βρίσκεται σε ακραία έξαρση, δυναμιτίζοντας ακόμα περισσότερο το κλίμα μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας. Τα πλήρως κατευθυνόμενα από το τουρκικό καθεστώς ΜΜΕ της γείτονος, επιδίδονται καθημερινά σε χυδαία ψεύδη εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, δημιουργώντας κλίμα και φανατίζοντας τους πολίτες.

Ανιστόρητα κείμενα, εμπρηστική ρητορική, χάρτες με τα νησιά του Αιγαίου τουρκικά, επιχειρήματα χωρίς καμία νομική βάση, ακόμα και κατασκευασμένες εικόνες που δείχνουν την Ελλάδα δήθεν να προκαλεί, συνθέτουν το σκηνικό της τουρκικής προπαγάνδας που επιχειρεί να βγάλει την Ελλάδα παραβάτη του διεθνούς δικαίου.

Μάλιστα, σε ρεπορτάζ του πρακτορείου Αναντολού δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες της Ψερίμου, προκειμένου να καταγγελθεί η παρουσία Ελλήνων στρατιωτών και – όπως ισχυρίζονται – βαρέων όπλων στο νησί.

Το κρατικό κανάλι TRT αναφέρει: «Άλλη μια πρόκληση από την Ελλάδα: Παρατηρήθηκαν στρατιώτες και βαρύς οπλισμός στην Ψέριμο. Το πρακτορείο Αναντολού συνέλαβε στο φακό του οπλισμό και στρατιωτική παρουσία της Ελλάδας στο νησί Keci (Ψέριμος), 8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της χερσονήσου της Αλικαρνασσού, που έχει εξοπλιστεί κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Αλήθεια, στην πλευρά της Τουρκίας, τι οπλισμό έχει η Στρατιά του Αιγαίου των Τούρκων;

Αλήθεια, για τις παραβιάσεις και τις υπερπτήσεις γιατί δεν απαντούν;

Η Τουρκία είναι μόνιμος παραβάτης και ταραξίας στην περιοχή. Επιχειρεί να αποσταθεροποιήσει ώστε να αποκομίσει οφέλη. Η πρακτική της όμως είναι γνωστή, όχι μόνο στην Ελλάδα που έχει θωρακίσει τα σύνορά της, αλλά και στην Ευρώπη που πλέον αντιλαμβάνεται ότι ο Ερντογάν είναι αφερέγγυος και επικίνδυνος.

ΠΗΓΗ:15MINUTES.GR

    

 

randomness