Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τζο Μπάιντεν: Από τέλη Αυγούστου οι εμβολιασμοί σε παιδιά κάτω των 12

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, εκτίμησε χθες Τετάρτη ότι τα παιδιά κάτω των 12 ετών θα μπορούν να αρχίσουν να εμβολιάζονται για τον κορονοϊό, από τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου. Ο κ. Μπάιντεν έκανε την πρόβλεψη αυτή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην πολιτεία Οχάιο, η οποία οργανώθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (American Academy of Pediatrics, AAP) και της Ένωσης Παιδιατρικών Νοσοκομείων της χώρας, έχουν καταγραφεί σχεδόν 4,09 εκατομμύρια παιδιά τα οποία προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία.

Διαγνώστηκαν πάνω από 23.500 νέα κρούσματα παιδιών, την εβδομάδα ως τις 15 Ιουλίου. Έπειτα από μείωση των κρουσμάτων το τελευταίο δίμηνο, στις ΗΠΑ, τον Ιούλιο έχει σημειωθεί ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων σε ανήλικους.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το 14,2% του συνόλου των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ, αφορά μόνο τις περιπτώσεις παιδιών. Ωστόσο, μόλις το 1,3% ως 3,6% του συνόλου των ασθενών με κορονοϊό, που εισήχθησαν στα νοσοκομεία ήταν παιδιά. Ο αριθμός των θανάτων ανηλίκων εξαιτίας της νόσου δεν ξεπερνά το 0,26% των θυμάτων στις ΗΠΑ (που συνολικά μετρούν 609.529 νεκρούς).

"Επί του παρόντος, μοιάζει σπάνια η εκδήλωση σοβαρών συμπτωμάτων μεταξύ των παιδιών. Ωστόσο, είναι επείγουσα ανάγκη να συγκεντρωθούν περισσότερα δεδομένα για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της πανδημίας στα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των τρόπων που ο ιός μπορεί να βλάψει μακροπρόθεσμα την υγεία όσων έχουν μολυνθεί, καθώς και των συνεπειών για την ψυχική τους υγεία", σύμφωνα με πάγια διαπίστωση της AAP στις εκθέσεις που δημοσιοποιεί.

ΠΗΓΗ:NEWS247.GR