Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μίροτιτς λαμπρός οδηγεί την Μπαρτσελόνα, άλμα 8άδας για Φενέρ, επιστροφή στις νίκες για Μακάμπι

Με τεράστια ανατροπή, η οποία έφερε την... υπογραφή του Νίκολα Μίροτιτς, η Μπαρτσελόνα απέδρασε με σπουδαίο «διπλό» από τη Βαλένθια, δίνοντας συνέχεια στη «συγκατοίκηση» της με τη Ρεάλ Μαδρίτης στη δεύτερη θέση της κατάταξης της Euroleague. «Διπλό» οκτάδας για την Φενερμπαχτσέ στην έδρα της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και επιστροφή στις νίκες για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στις αναμετρήσεις με τις οποίες έπεσε η αυλαία της 23ης αγωνιστικής. 

 
Στη Βαλένθια, με... γκολ-φάουλ του Νίκολα Μίροτιτς στα 3΄΄ για τη λήξη της αναμέτρησης, η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε μία σπουδαία ανατροπή, μετά από ένα εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 24-10 στο τελευταίο δεκάλεπτο, με το οποίο έγραψε το τελικό 77-76 στην έδρα των «νυχτερίδων», που στο 30΄ είχαν το προβάδισμα με +13 (66-53).

 Με την αποψινή επιτυχία, οι «μπλαουγκράνα» συμπλήρωσαν τις τέσσερις διαδοχικές νίκες και τις 17 στο σύνολο, με τις οποίες παραμένουν «αγκαλιά» με τη Ρεάλ Μαδρίτης στη δεύτερη θέση. Στον αντίποδα, η Βαλένθια υποχώρησε στην 8η θέση, υστερώντας στην ισοβαθμία με Φενερμπαχτσέ (7η) και «κλωτσώντας» εκτός οκτάδας την Αρμάνι (9η). MVP του αγώνα και μοναδικός διψήφιος των θριαμβευτών ο Νίκολα Μίροτιτς με 26 πόντους. Από τη Βαλένθια, ξεχώρισε ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο με 17 πόντους. 

Στην Αγία Πετρούπολη, η Φενερμπαχτσέ έδωσε συνέχεια στο αήττητο σερί της (3 διαδοχικές νίκες) και με πολύτιμο «διπλό» έκανε το πολυπόθητο... άλμα οκτάδας. Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς εξαργύρωσε την ευστοχία της από τα 6.75 (10/23 τρίποντα) και με μπροστάρηδες τους Λίο Βέστερμαν (13π.) και Κώστα Σλούκα (12π.) έφτασε στη νίκη πιο άνετα απ` ότι δείχνει το τελικό 73-68. Από τους Ρώσους, που υποχώρησαν σε 7-16, προσπάθησαν οι Όστιν Χόλινς (16π.) και Γκουστάβο Αγιόν (16π.). 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

➥ Πέρα από το αθλητικό πλαίσιο της άκρως επιτυχημένης διοργάνωσης του 2ου Ποδηλατικού Γύρου Λαμίας, οι αθλητές μετέφεραν και το σημαντικό οικολογικό μήνυμα...