Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δημοσιεύεται σήμερα το τρίτο κείμενο των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 21ο Συνέδριο

Η ΚΕ του ΚΚΕ δημοσιεύει σήμερα το τρίτο κείμενο των Θέσεων για το 21ο Συνέδριο του Κόμματος το οποίο θα διεξαχθεί μέσα στο 2021 με σύνθημα: «Δυνατό ΚΚΕ. Νους - Καρδιά - Οργανωτής της εργατικής - λαϊκής πάλης για το σοσιαλισμό».

Τα θέματα του τρίτου κειμένου των Θέσεων που κυκλοφορεί με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 13-14 Φεβρουαρίου 2021 είναι: «Η ταξική διάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας. Η κατάσταση της εργατικής τάξης. Το εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα. Η Κοινωνική Συμμαχία και η παρέμβαση του ΚΚΕ».

Όπως σημειώνεται στην εισαγωγή του τρίτου κειμένου των Θέσεων, το πρώτο ζήτημα που εξετάζεται είναι «οι βασικές τάσεις στην ταξική διάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας καθώς και η σηµερινή κατάσταση της εργατικής τάξης, δέκα χρόνια µετά την εκδήλωση της προηγούµενης βαθιάς καπιταλιστικής οικονοµικής κρίσης»

Το θέμα αυτό προσεγγίζεται «αναλύοντας τους όρους που διαµορφώθηκαν και διαµορφώνονται στη δουλειά και τη ζωή της, συνολικά τους όρους πώλησης της εργατικής της δύναµης, αλλά και τις µορφές εντατικοποίησης της εκµετάλλευσής της».

Εντοπίζονται επίσης «αρνητικές αλλαγές και πώς αυτές επιδρούν στην ενότητα και την κοινή της πάλη, στη διαµόρφωση ταξικής πολιτικής συνείδησης, τη στάση της απέναντι σε αστικές κυβερνήσεις διαχείρισης της κρίσης σε βάρος των εργατικών συµφερόντων».

Το δεύτερο βασικό ζήτημα που τίθεται προς συζήτηση είναι «η κατάσταση στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνηµα σήµερα, ο βαθµός οργάνωσης της εργατικής τάξης στα σωµατεία και η συµµετοχή της στην ταξική πάλη».

Το τρίτο ζήτηµα είναι «η επεξεργασία της πείρας από την κοινή δράση εργατικών σωµατείων µε µαζικές οργανώσεις των κατώτερων στρωµάτων των αυτοαπασχολουµένων της πόλης και των αγροτών, γενικότερα της προσπάθειας να διαµορφωθούν οι προϋποθέσεις της κοινωνικής συµµαχίας τους».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

 

    

 

Απόψεις

➥ Πέρα από το αθλητικό πλαίσιο της άκρως επιτυχημένης διοργάνωσης του 2ου Ποδηλατικού Γύρου Λαμίας, οι αθλητές μετέφεραν και το σημαντικό οικολογικό μήνυμα...