Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Η ΑΕΚ αποχώρησε από το Δ.Σ. της Super League καταγγέλλοντας πρωτοφανή φραστική επίθεση στο Γιώργο Κοσμά

Η ΑΕΚ αποχώρησε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League καταγγέλλοντας πρωτοφανή φραστική επίθεση στο διευθύνοντα σύμβουλο της, Γιώργο Κοσμά.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ, σε μια έντονη διαφωνία που δημιουργήθηκε με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζο, παρενέβη ο πρόεδρος της Super League και του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης προχωρώντας σε φραστική επίθεση, απευθυνόμενος στην ΑΕΚ και τον Γιώργο Κοσμά.

Μετά από αυτήν την πρωτοφανή επίθεση η ΑΕΚ αποχώρησε άμεσα, λέγοντας: «Μετά την επίδειξη χυδαιότητας του κ. Μαρινάκη, η ΑΕΚ φυσικά αποχωρεί. Καλό σας απόγευμα και ντροπή σας».

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΠΑΕ ΑΕΚ, νωρίτερα  είχε τεθεί θέμα κοινής ώρας έναρξης των αγώνων των τεσσάρων τελευταίων αγωνιστικών. Όταν ρωτήθηκε η ΑΕΚ, ακολούθησε ο εξής διάλογος:

- Κοσμάς: Βάλτε μας ό,τι ώρα θέλετε, ό,τι μέρα θέλετε, να παίζουμε θέλουμε.

- Μαρινάκης: Αρκεί να μην παίζουμε μπάλα στα αεροδρόμια...

- Κοσμάς: Εμείς δεν παίζουμε μπάλα στα αεροδρόμια, άλλοι παίζουν μπάλα εκεί.

Πριν δημιουργηθεί όλη αυτή η ένταση, η ΑΕΚ Είχε διατυπώσει τις θέσεις της μετά τις επιστολές που κατέθεσαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Κοσμάς υποστήριξε:

«Να ξεκινήσω από το τελευταίο του κ. Καραπαπά που ουσιαστικά το λέει και ο Παναθηναϊκός. Περί αλλοίωσης αποτελέσματος ή πρωταθλήματος για το παιχνίδι μας με τον Άρη. Επιστημονική φαντασία και τα δύο, ουδέποτε υπήρξε αλλοίωση είτε πρωταθλήματος, είτε του αγώνα του συγκεκριμένου. Ένα λάθος έκανε ο διαιτητής που δεν απέβαλλε τον παίκτη του Άρη και διορθώθηκε μέσω του VAR το λάθος με το πέναλτι. 

Όσον αφορά το θέμα με τους Πολωνούς στο αεροδρόμιο...Η ΑΕΚ σας έχει προλάβει. Έχει ήδη προσφύγει στην εισαγγελία και ζητάει όλο το βιντεοληπτικό υλικό, γιατί έχει υποστεί βάναυση συκοφάντηση και θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιωμάτα της.

Στο φως να έρθει το υλικό για να αποδειχθεί ποιος κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Γιατί κι εμείς έχουμε κάνει την έρευνα μας και ξέρουμε τι έχει γίνει στο αεροδρόμιο. Αλλά ο πλέον αδιάψευστος μάρτυρας είναι το οπτικό υλικό. Η Λίγκα πρέπει να ενισχύσει το αίτημα της ΑΕΚ προς την εισαγγελία και το αεροδρόμιο.

Έχουμε μάθει πως ασκούνται πιέσεις να διαγραφεί το επίμαχο βίντεο. Όσον αφορά τα περί των διαδικασιών για την ανάκληση ορισμού διαιτητή, να θυμίσω πως ΑΕΚ και Άρης αιτήθηκαν, δεν αποφάσισαν. Ήταν ξεκάθαρο πως αποστείλαμε mail υπό το βάρος όσων είχαν βγει στο φως της δημοσιότητας και αιτηθήκαμε την αλλαγή των διαιτητών».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατηγόρησε την ΑΕΚ για στημένο σκηνικό με την υπόθεση των διαιτητών στο αεροδρόμιο, με τον  Κοσμά να απαντάει:

«Τα έχετε δει τα βίντεο κ. Μαρινάκη; Το μπακαλόχαρτο του Mega που εμφανίσατε ως αλκοτέστ; Αυτό ήταν παραγγελία από ταβερνιάρη. Ως στοιχείο το αλκοτεστ είναι αστείο. Σαν παραγγελία σε ταβερνείο. Χωρίς όνομα και ημερομηνία. Αλλά και να ισχύει η ώρα, πάλι το αλκοτεστ δεν έχει ισχύ. Ξέρετε εσείς τι έχει γίνει; 24 ώρες μετά αλκοστεστ; Κι αμφιβόλου προελεύσεως; Αυτό που εμφανίστηκε στο Mega είναι ένα μπακαλόχαρτο. Αλλά από εκεί και πέρα η ΑΕΚ ζητάει να βγει το βίντεο του περιστατικού και να δούμε τι έγινε. Γιατί δεν το ζητάει η Λιγκα; Εσείς ξέρετε τι έγινε κύριε πρόεδρε; Που ξέρετε εσείς αν ήταν ή δεν ήταν μεθυσμένοι. Αυτό που λέτε ότι το φτιάξαμε εμείς, είναι συκοφαντικό. Ας μιλήσουν οι αρχές, οι κάμερες».

Για την διαδικασία αλλαγής διαιτητών στον αγώνα με τον Άρη αφήσει αιχμές και ο Γιάννης Αλαφούζος, με τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ  να τοποθετείται ως εξής:

«Για τις διαδικασίες μη μας κάνετε μαθήματα. Εσείς και ο Παναθηναϊκός πριν μια βδομάδα αιτηθήκατε δημοσίως την αλλαγή του Κροάτη διαιτητή. Και να διευκρινιστούν και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δήλωσε κώλυμα. Εσείς κ. Αλαφούζο μάθατε πρώτος ποιος θα σφύριζε το μεταξύ μας παιχνίδι στην Λεωφόρο. Πως έγινε η αλλαγή του Σιδηρόπουλου; Έγινε σύννομα, να μας πείτε κ. Αλαφούζο, έγινε σύννομα;».

Στους υπαινιγμούς του προέδρου του παναθηναϊκού ότι η ΑΕΚ ασκεί έλεγχο στην ΕΠΟ,  ο Κοσμάς απάντησε:

«Ό,τι ελέγχουμε τις Ενώσεις το λέτε εσείς. Με διακόψατε και θα σας διακόψω κι εγώ. Τους Γκιρτζίκηδες θέλετε κ. Αλαφούζο; Να μας πείτε τι θέλετε κ. Αλαφούζο. Τους Σαρρήδες θέλετε; Είναι εξόχως συκοφαντικές για την ΑΕΚ και οι δύο επιστολές, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Είμαστε εδώ μόνο θεσμικά, δεν θα έπρεπε να είμαστε συνομιλητές σας. Μας συκοφαντείτε χυδαία. Η ΑΕΚ δεν έχει κατηγορηθεί για εγκληματική οργάνωση όπως αναφέρετε εσείς. Έχει ανατινάξει κανένα φούρνο η ΑΕΚ; Για να τελειώνουμε.

Όλα στο φως, ας βγουν δημόσια όλα τα στοιχεία. Εμείς πρώτοι θέλουμε το καλύτερο πρωτάθλημα όλων των εποχών να τελειώσει ομαλά. Εσείς δεν το θέλετε αυτό απ΄ότι φαίνεται και κάνετε ό,τι μπορείτε για να τιναχθεί στον αέρα. Θέλετε να το διαλύσετε».

Στο σημείο εκείνο ήταν που εκτραχύνθηκε η κατάσταση όταν ο Γ. Αλαφούζος, αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της ΑΕΚ, για τον "κόκκινο σβέρκο". Είπε «κόκκινος είναι ο δικός σας σβέρκος» και τότε ο Β. Μαρινάκης - Σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση από πλευράς ΑΕΚ - προχώρησε στη φραστική επίθεση εναντίον της ΑΕΚ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

    

 

Απόψεις

Ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί !@ Η δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η Περιφερειακή Αρχή στο αγροτικό ζήτημα διαπιστώθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness