Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η Ουρουγουάη απέκλεισε την Βραζιλία

Η Ουρουγουάη νίκησε τη Βραζιλία με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα, όπου θα αντιμετωπίσει την Κολομβία.

Ο Σέρχιο Ροσέτ απέκρουσε το πρώτο πέναλτι της Βραζιλίας στη διαδικασία από τον Έντερ Μιλιτάο, ενώ ο συμπαίκτης του, Ντόουγκλας Λουίζ,  «σημάδεψε» το δοκάρι δίνοντας στην Ουρουγουάη το πάνω χέρι.

Αν και ο τερματοφύλακας Άλισον Μπέκερ αρνήθηκε το γκολ στον Χοσέ Μαρία Χιμένες και ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι σκόραρε για να κρατήσει τη Βραζιλία ζωντανή, ο Μανουέλ Ουγκάρτε σημείωσε το αποφασιστικό πέναλτι για την «Σελέστε».

Με τον Βινίσιους να παρακολουθεί από την κερκίδα, η «Σελεσάο» του Ντοριβάλ δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει ευκαιρίες παρά το πλεονέκτημα του παίκτη περισσότερου στα τέλη του δεύτερου ημιχρόνου, όταν αποβλήθηκε ο Νάντες της Ουρουγουάης, με αποτέλεσμα ο αγώνας να ολοκληρωθεί 0-0.

Σε μια αναμέτρηση με 41 φάουλ και από τις δύο ομάδες, παίκτες και από τις δύο πλευρές ενεπλάκησαν σε μεγάλες μονομαχίες σε όλο το γήπεδο.

Με την Ουρουγουάη να μην μπορεί να βρει λύσεις στην επίθεση, ο Μαρσέλο Μπιέλσα έκανε τρεις αλλαγές στο 67ο λεπτό, αλλά τα σχέδιά του ματαιώθηκαν όταν ο Νάντες είδε κόκκινη μετά από έλεγχο του VAR για ένα σκληρό τάκλιν στον Ροντρίγκο.

Ωστόσο, η Βραζιλία δεν μπόρεσε να σκοράρει εναντίον 10 παικτών καθώς η Ουρουγουάη «ταμπουρώθηκε» στα μετόπισθεν ευελπιστώντας να δοκιμάσει την τύχη της στη διαδικασία των πέναλτι, όπως κι έγινε, καθώς στο Κόπα Αμέρικα παράταση προβλέπεται μόνο στον τελικό.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

Γράφει οΧ.Τ. ο Βιτ’λιώτης ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΑΣΧΗΜΗ Κουράγιο λέξη άσχημηΜασιέται στις κηδείεςΚαι γίνηκε διάσημηΑπ’ τις λαθροληστείες.Της αγοράς ποιος κοίταξεΤα...