Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η Euroleague ενέκρινε τα αιτήματα των Ισραηλινών για τις έδρες της νέας σεζόν


Στο Βελιγράδι και το «Αλεξάνταρ Νίκολιτς» θα δώσει τα εντός έδρας παιχνίδια της στην Euroleague της ερχόμενης χρονιάς η Μακάμπι Τελ Αβίβ. 

Η διοργανώτρια αρχή ενέκρινε τους εναλλακτικούς χώρους όπου οι ισραηλινές ομάδες θα μπορούν να παίζουν τους εντός έδρας αγώνες τους το 2024/25, εάν η αδυναμία φιλοξενίας αγώνων στο Ισραήλ λόγω της τρέχουσας κατάστασης συνεχιστεί.

Σε ότι αφορά στις Χάποελ Ιερουσαλήμ και Χάποελ Τελ Αβίβ, θα δώσουν τις εντός έδρας αναμετρήσεις τους για το EuroCup στη «Σάμοκοβ Αρένα» της Βουλγαρίας. 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Euroleague αναφέρει τα εξής:

«Η Euroleague Basketball ενέκρινε τους εναλλακτικούς χώρους όπου οι ισραηλινές ομάδες θα μπορούν να παίζουν τους εντός έδρας αγώνες τους το 2024-25, εάν η αδυναμία φιλοξενίας αγώνων στο Ισραήλ λόγω της τρέχουσας κατάστασης συνεχιστεί.

Η Maccabi Playtika Tel Aviv πρότεινε να φιλοξενήσει όλους τους εντός έδρας αγώνες της στο Aleksandar Nikolic Hall στην πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, ενώ η Hapoel Bank Yahav Jerusalem και η Hapoel Shlomo Tel Aviv πρότειναν να παίξουν τους εντός έδρας αγώνες τους στο Samokov Arena στο Σάμοκοβ της Βουλγαρίας.

Οι ισραηλινές ομάδες έπαιξαν τους εντός έδρας αγώνες τους την περασμένη σεζόν σε εναλλακτικούς χώρους, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια που προέρχονται από τη συνεχιζόμενη ένοπλη σύγκρουση στην περιοχή, με στόχο πάντα να επιτευχθεί η ασφάλεια και η ευημερία των παικτών, του προσωπικού και των φιλάθλων.

Η Euroleague Basketball θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης, παραμένοντας σε επαφή με όλα τις εμπλεκόμενες πλευρές και θα ανακοινώσει οποιεσδήποτε τροποποιήσεις σχετικά με τις παραπάνω αποφάσεις σε περίπτωση που η κατάσταση στην περιοχή επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς». 

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ