Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Χρήστος Σταϊκούρας: «Η  Φθιώτιδα γυρίζει σελίδα»

Τα έργα που είναι σε εξέλιξη σε όλους τους Δήμους του      νομού, αλλά και όλων όσων έχουν προγραμματιστεί να γίνουν τους επόμενους μήνες παρουσίασε σε πολύωρη       συνέντευξη τύπου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

 

«Eξαγγέλλουμε έργα που έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση» είναι το μήνυμα του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα κάνοντας τον απολογισμό των έργων που είναι σε εξέλιξη στη Φθιώτιδα αλλά και όλων όσων έχουν προγραμματιστεί να γίνουν τους επόμενους μήνες.
«Η Φθιώτιδα γυρίζει σελίδα» τόνισε ο υπουργός στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
«Προσωπικά, είπε, εργάζομαι για να συμβάλλω στον πορεία προόδου του τόπου μας και την ολόπλευρη ισχυροποίησή του, με απόλυτη καθαρότητα, σύγχρονο σχέδιο και πρόγραμμα, αξιοπιστία, συνέπεια και αποτελεσματικότητα, σε συνεργασία με όλους τους αιρετούς, σε όλους τους θεσμούς της πολιτείας. Αυτό πιστεύω ότι είναι το σωστό για τον τόπο μας και την πατρίδα μας, και αυτό πράττω. Ο υπουργός παρουσιάζοντας εργα της  αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ξεκίνησε τον απολογισμό με τον Αυτοκινητόδρομο  Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65).
''Ο Αυτοκινητόδρομος Ε-65, ενιαία, από την Λαμία μέχρι την Καλαμπάκα, ολοκληρώθηκε εγκαίρως. Ειδικότερα, ανέφερε οτι τα τμήματα Λαμία – Ξυνιάδα και Τρίκαλα – Καλαμπάκα παραδόθηκαν σε χρήση στις 23 Απριλίου 2024, παρουσία του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Το υπόλοιπο τμήμα, από την Καλαμπάκα μέχρι την Εγνατία Οδό, προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, οπως είπε ο υπουργός και αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στο τέλος του 2025. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα εχει ήδη υλοποιηθεί πάνω από το 56% του βορείου τμήματος του οδικού άξονα.
Επίσης, προβλέπεται η υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης των περιοχών του αυτοκινητόδρομου Ε-65 στα τμήματα Λαμία – Ξυνιάδα, Ξυνιάδα – Ανάβρα και Ανάβρα – Τρίκαλα. Αυτά, οπως είπε ο υπουργό,ς θα μελετηθούν αδαπάνως για το Δημόσιο και θα κατασκευαστούν από τον Παραχωρησιούχο. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται στα 70 εκατ. ευρώ. Επιπλέον των παραπάνω, προβλέπεται να μελετηθούν από τον Παραχωρησιούχο, αδαπάνως για το Δημόσιο, και να εκτελεστούν από την Περιφέρεια, έργα συνολικού ύψους 69 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα στο τμήμα Λαμία – Ξυνιάδα προβλέπονται έργα ύψους περίπου 17,5 εκατ. ευρώ.

 

Διαβάστε περισσότερα στο φύλλο του Λ.Τ. της Παρασκευής 12/7.