Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΔΟΕ: Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει τους εναρκτήριους Ολυμπιακούς Αγώνες Esports το 2025

Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει τους εναρκτήριους Ολυμπιακούς Αγώνες Esports το 2025, ανακοίνωσε  σήμερα (12/7) η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), συμηείοντας ότι η συνεργασία με την εθνική Ολυμπιακή επιτροπή της Σαουδικής Αραβίας θα έχει διάρκεια 12 χρόνια.

 Αυτό ακολουθεί την πρόσφατη ανακοίνωση της ΔΟΕ ότι το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ  αποφάσισε για τη διεξαγωγή  να καθιερώσει Ολυμπιακούς Αγώνες Esports. 
 Η σχετική πρόταση για τη φιλοξενία των Αγώνων από τη Σαουδική Αραβία, θα γίνει στη Σύνοδο της ΔΟΕ, που θα διεξαχθεί την παραμονή των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024.

 «Είμαστε πολύ τυχεροί που μπορούμε να συνεργαστούμε με την εθνική Ολυμπιακή επιτροπή της Σαουδικής Αραβίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Esports, επειδή διαθέτει μεγάλη -αν όχι μοναδική- τεχνογνωσία στον τομέα των Esports με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Esports θα ωφεληθούν πολύ από αυτή την εμπειρία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ. 
 «Συνεργαζόμενοι με την εθνική Ολυμπιακή επιτροπή της Σαουδικής Αραβίας έχουμε επίσης εξασφαλίσει ότι γίνονται σεβαστές οι Ολυμπιακές αξίες, ιδίως όσον αφορά τους τίτλους των παιχνιδιών στο πρόγραμμα, την προώθηση της ισότητας των φύλων και τη δέσμευση με το νεανικό κοινό, το οποίο ασπάζεται τα Esports».

 Ο πρίγκιπας Aμπντουλαζίζ  μπιν Αλ Φαϊζάλ, υπουργός Αθλητισμού και πρόεδρος της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε: 
 «Η Σαουδική Αραβία είναι πολύ ενθουσιασμένη από την προοπτική συνεργασίας με τη ΔΟΕ και να βοηθήσει στην υποδοχή μιας εντελώς νέας εποχής για τον διεθνή αθλητισμό. Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μια από τις μεγαλύτερες διακρίσεις που μπορεί να πετύχει κάθε αθλητής. Και είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε τη συγγραφή ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που έχει τη δυνατότητα να εμπνεύσει νέα όνειρα και νέες φιλοδοξίες κυριολεκτικά για εκατομμύρια αθλητές σε όλο τον κόσμο.
 Ως πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες Esports, προφανώς υπάρχουν πολλά ακόμη να σκεφτούμε και να σχεδιάσουμε με τη ΔΟΕ, αλλά δεσμευόμαστε να φιλοξενήσουμε μια ειδική διοργάνωση που θα σέβεται και θα γιορτάζει τις Ολυμπιακές αξίες, ενώ εκμεταλλευόμαστε με τόλμη τη δυναμική για να προωθήσουμε τα Εsports.όπως αξίζει το άθλημα και οι αθλητές του. Ο κόσμος θα έχει μια ανοιχτή πρόσκληση να έρθει μαζί μας το 2025 και να γιορτάσουμε αυτή τη στιγμή μαζί».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

randomness