Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Γ. Σαρακιώτης: «Τίτλοι τέλους στη ΛΑΡΚΟ από τη Ν.Δ. με την απόλυση όλων των εργαζομένων»

 

Την οριστική απόφαση της Κυβέρνησης της Ν.Δ., σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ απολύονται οριστικά στις 15 Ιουλίου, σχολιάζει με δήλωσή του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως επισημαίνει:

«Όπως τα περισσότερα “πολιτικά εγκλήματα”, έτσι και το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ ολοκληρώνεται εν μέσω θερινής ραστώνης, προκειμένου κανείς να μην ασκήσει κριτική, κανείς να μην ασχοληθεί… Όμως, η Κυβέρνηση κάνει λάθος γιατί ουδείς ξεχνά:

  • ποιος ευθύνεται για την παρακμή της μοναδικής εταιρείας παραγωγής νικελίου στην Ε.Ε., με τους διορισμούς συγγενών και φίλων και τη συσσώρευσηχρεών εξαιτίας λανθασμένων πολιτικών.

  • πόσες υποσχέσεις έδιναν τα στελέχη της Ν.Δ. προεκλογικά και τώρα αρνούνται ακόμη και να συναντήσουν τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

  • ότι μόνη η Ν.Δ. ψήφισε, το Φεβρουάριο του 2020, την επαίσχυντη τροπολογία, η οποία αποτέλεσε την αρχή του τέλους για την εταιρεία.

  • ποιες δεσμεύσεις ανέλαβε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, πριν τις Ευρωεκλογές, όταν υποσχόταν ότι “θα βρει βιώσιμη λύση για τη ΛΑΡΚΟ και το αναλαμβάνει ο ίδιος”.

Σε ένα πράγμα παρέμειναν συνεπή τα στελέχη της Ν.Δ.: Ότι “δε θα δώσουν ούτε 1 ευρώ για τη ΛΑΡΚΟ”, όπως διακήρυττε από το βήμα της Βουλής ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, όταν ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία καλούσαμε την Κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί το παράθυροευκαιρίας, που της δινόταν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εν μέσω πανδημίας, για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ.

Σήμερα και μετά από 4 χρόνια κοροϊδίας, ανασφάλειας και αβεβαιότητας, το έγκλημα ολοκληρώνεται με την οριστική απόλυση όλων των εργαζομένων της άλλοτε κραταιάς εταιρείας. Και αναρωτιέται κανείς: Αυτός είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για την περιφερειακή ανάπτυξη;

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία δεν πρόκειται να συναινέσει στη διάλυση της βαριάς βιομηχανίας της χώρας και στην καταδίκη της ελληνικής περιφέρειας στο μαρασμό. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό του δίκαιου αγώνα των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ στη Βουλή και στους δρόμους».

    

 

randomness