Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΛΑΡΚΟ: Η τελευταία πράξη του δράματος! • Γενική απεργία σήμερα και συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα

Με έκτακτη κάθοδο στην Αθήνα χθες Τρίτη και κινητοποίηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας απάντησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους στην εντολή για τις απολύσεις ο ειδικός διαχειριστής, της εταιρείας προχωρώντας στην υλοποίηση των σχεδιασμών της κυβέρνησης μετά και την απόφαση του δικαστηρίου που απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων.
«Καταγγέλλουμε τις απολύσεις. Είναι απαράδεκτοι και επικίνδυνοι. Απαιτούμε να διασφαλίσουν την εργασία και το εισόδημα των εργαζομένων», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.
Συνεχίζοντας τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι συμμετέχουν σήμερα στη γενική απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στις 10.30 π.μ.
«Κανείς δεν πρόκειται να πετάξει έξω από τη δουλειά τους, τα σπίτια τους, τον τόπο τους, τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ. Η εγκληματική απόφαση της κυβέρνησης να πέσει στο κενό», σημείωσε χτες και το ΠΑΜΕ, απευθύνοντας επείγον κάλεσμα σε όλα τα σωματεία να βρεθούν στις 12 μ. στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
«Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ χρειάζονται τη στήριξή μας με την παρουσία μας. Μπορούμε να εμποδίσουμε την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έγκλημά της», σημείωνε το ΠΑΜΕ.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ
δεν είναι μόνοι τους!
Κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τη νεολαία «να φουντώσει στον μέγιστο βαθμό η αλληλεγγύη, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ να μείνουν στις δουλειές τους και να μην περάσει η απόφαση της κυβέρνησης», απευθύνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ.
Και σημειώνει για την σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρυμνα: «Με ευθύνη και εργατική αλληλεγγύη απέναντι στα αδέρφια μας, τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, να βρεθούμε στην πύλη του εργοστασίου, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση που οργανώνουν τα σωματεία, μπροστά στη γενική απεργία που έχει προκηρυχθεί για να "παγώσει" όλη η Λοκρίδα».
Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και της σημερινής τους απεργίας και κινητοποίησης στην πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα βρίσκονται πλήθος συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων (ΟΜΕ) έχει προκηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία, ενώ ανακοινώσεις στήριξης έχουν εκδώσει μεταξύ άλλων: Τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά και Πάτρας, η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η ΟΕΝΓΕ, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και μια σειρά σωματείων.
Τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ενάντια στις απολύσεις τους εκφράζουν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρυμνα.
Για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση καλεί και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). «Ο αγώνας τους για να μείνουν στις δουλειές τους και στα σπίτια τους είναι και δικός μας αγώνας», τονίζει.

    

 

randomness