Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ και μεις απαθείς θεατές;

Γράφει η Δρ. Βασιλική Λάζου,
επιλαχούσα βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Το σπίτι μας καίγεται και μεις τραγουδάμε...ή στην καλύτερη περίπτωση αδιαφορούμε. Ο τόπος μας ερημώνει. Η Φθιώτιδα συρρικνώνεται. Οι νέοι μας φεύγουν από τη χώρα. Η φτώχεια και η ανεργία μας χτυπούν την πόρτα. Όπως χτύπησε την πόρτα για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους στη ΛΑΡΚΟ που σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση απολύονται την Τρίτη 16/7 οριστικά. Και δεν φτάνει που πετιούνται στο δρόμο αλλά φταίνε κιόλας για την κατάντια της μεγαλύτερης βιομηχανίας νικελίου στην Ευρώπη.  Έχει πιάσει για τα καλά η προπαγάνδα της λάσπης που θέλει τους εργαζόμενους να έχουν φορτωθεί όλες τις «αμαρτίες» στης ΛΑΡΚΟ, άσε που «κάθονται» και πληρώνονται. Aλήθεια; Μήπως φταίνε οι εργάτες που τα δάνεια της ΛΑΡΚΟ θεωρήθηκαν κρατικές ενισχύσεις; Μήπως φταίνε οι εργάτες που η κυβέρνηση της ΝΔ προπώλησε την τιμή του νικελίου με αποτέλεσμα να χάσει η ΛΑΡΚΟ 500 εκατομμύρια ευρώ; Μήπως φταίνε οι εργάτες που η κυβέρνηση της ΝΔ τοποθέτησε 52 διευθυντές; Μήπως φταίνε οι εργάτες που ο Σκρεκας τοποθέτησε όλο του το σόι στην εταιρεία με παχυλούς μισθούς;
Οι περισσότεροι θα πουν τι με νοιάζει για τη ΛΑΡΚΟ. Το έχει σκεφτεί ο καταστηματάρχης, ο επαγγελματίας  στο Μαρτίνο, τη Λάρυμνα, την Αταλάντη, τη Λεβαδιά, τα Καμμένα Βούρλα τι σημαίνει οι δυνητικοί πελάτες του να ζουν με το επίδομα ανεργίας 500 ευρώ τον μήνα; Έχουμε σκεφτεί τι είναι να ξεπουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας, να μένουν κλειστά εργοστάσια που θα μπορούσαν να παράγουν κερδοφόρα και να αποδώσουν χιλιάδες έσοδα στο κράτος;
Υπήρχε δήθεν κυβερνητικό σχέδιο για τη ΛΑΡΚΟ. Τροπολογία στην τροπολογία αποδείχθηκε ότι το μόνο σχέδιο που υπήρχε είναι πώς θα απαξιώσουν συνειδητά και θα ξεπουλήσουν την επιχείρηση και θα ξεφορτωθούν τους εργαζόμενους. Που είναι η εκκαθάριση σε λειτουργία; Που είναι ο επενδυτής που θα έπαιρνε το εργοστάσιο και θα έδινε δουλειά; Εκτός και αν επενδυτής λογίζεται η Hellenic Nickel που ιδρύθηκε άρον -άρον από την ΓΕΚ Τέρνα – τι σύμπτωσις! – με μετοχικό κεφάλαιο 50.000 ευρώ (sic!).
Να το πούμε έξω από τα δόντια. Είναι έγκλημα. Η μη λειτουργία και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ είναι έγκλημα και μας ζημιώνει όλους. Η ΛΑΡΚΟ έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες άλλα εγκλήματα που καθημερινά συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα, στην ακρίβεια στα τρόφιμα στην ενέργεια και τις υπηρεσίες, στην απουσία κράτους δικαίου, στην κατάρρευση των νοσοκομείων και κάθε τι δημόσιου στη συγκάλυψη των Τεμπών, εγκλήματα που δεν κρύβονται πια και μας τρώνε τη ζωή.
Εμείς λοιπόν απαθείς θεατές της φωτιάς που καίει τον τόπο μας;  Θα βλέπουμε λίγους και κολλητούς της κυβέρνησης ΝΔ να αποκτούν έναντι πινακίου φακής τον πλούτο αυτής της χώρας και μεις να ζούμε με κουπόνια και επιδόματα; Αν δεν αντιδράσουμε η φωτιά θα φτάσει και στο δικό μας σπίτι, στο δικό μου και στο δικό σου. Και θα μας κάψει όλους. Την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 10.30 το πρωί όλοι στην πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα.


    

 

randomness