Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στα Χανιά το 12º Θερινό Σχολείο  Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας

Στους Αγίους Πάντες Αποκορώνου της περιφερειακής ενότητας Χανίων θα διεξαχθεί το 12ο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας.
Θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου (ΙΕΤ) από 19 έως 28 Ιουλίου 2024.
Η διοργάνωση πραγματοποιείται από  το Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Δημοσιογραφικών Σπουδών και Επικοινωνιακών Εφαρμογών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνδιοργανωτές επίσης είναι η Περιφέρεια Κρήτης/ Περιφεριακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Αποκορώνου, το ΚΠΕ Βάμου και το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με τη συνεργασία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων και την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης-Επικοινωνίας.  Σκοπό της διοργάνωσης  αποτελεί η ανάπτυξη της  περιβαλλοντικής παιδείας όπως επίσης και η ανάδειξη της σημασίας των ΜΜΕ στη διαμόρφωσή της.
Η επίσημη έναρξη θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουλίου 2024 στις 10:00 π.μ. με ανοιχτή συνέδρια για επίκαιρα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής μετάβασης. Χαιρετισμό στην τελετή έναρξης θα απευθύνουν εκπρόσωπος του ΙΕΤ , ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης-Επικοινωνίας, Δημήτρης Γαλαμάτης, ο Νίκος Καλογερής, Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, ο Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Δήμαρχος Αποκορώνου, ο Αιμιλίος Περδικάρης, πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ και εκπρόσωποι της ΠΟΕΣΥ και των δημοσιογραφικών ενώσεων.