Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σε καθεστώς εκκαθάρισης η ΠΕΛ • Mε μικροδιορθώσεις ψηφίστηκε η τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης - Παράταση τριών ετών για να ρυθμιστούν τα χρέη

Με μικροδιορθώσεις ψηφίζεται τελικά από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο  στο οποίο εντάσσεται και η τροπολογία για την τύχη της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.
Στη  συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν τόσο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, όσο και οι βουλευτές του νομού Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου, Γιώργος Κοτρωνιάς και Γιάννης Σαρακιώτης.
Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κοτρωνιά στην νομοτεχνική διόρθωση που συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο δίνεται περιθώριο εννέα μηνών (όσο δηλαδή θα διαρκέσει από τους ορκωτούς λογιστές η εκκαθάριση της Πανελλήνιας Εκθεσης Λαμίας), μέσα στο οποίο απαγορεύεται να γίνει οποιαδήποτε πράξη κατά της Πανελλήνιας Εκθεσης Λαμίας.
''Θεωρώ ότι αυτό είναι σημαντικό βήμα για την ευνοϊκή εξέλιξη του ακανθώδους αυτού θέματος'' δηλώνει ο κ. Κοτρωνιάς .
Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης  συμπεριλαμβάνονται δύο διατάξεις δια των οποίων αποσαφηνίζεται η μετάπτωση του ΝΠΔΔ της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας στον νέο φορέα, με την ονομασία «Φορέας ΠΕΛ Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ».
''Στόχος των προτεινόμενων ρυθμίσεων είναι ο τερματισμός των μετέωρων βηματισμών και των εκκρεμοτήτων, απόρροια της ρύθμισης του Ν. 4605/2019, που δυσκολεύουν αντί να βοηθούν την Έκθεση να ορθοποδήσει'' τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας.
''Η  Κυβέρνηση,  επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας,  θα αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμο πόρο για να στηρίξει πρωτοβουλίες που μπορούν να δώσουν αναπτυξιακή δυναμική στη χώρα,  προσθέτοντας οτι ηδη υφίστανται 48 εκατ. ευρώ για την αξιοποίηση του περιουσιακού στοιχείου και με τις απαιτούμενες ενέργειες που επισπεύδει ο Δήμος Λαμιέων, το έργο αναμένεται - σύντομα - να εκκινήσει.''
Καταλήγοντας ο υπουργός Υποδομών υπογράμμισε οτι  ''η Λαμία, ως πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, δικαιούται να εφοδιασθεί με τον εκσυγχρονισμένο, θεσμικά και υλικοτεχνικά, θεσμό της Έκθεσης, ο οποίος, με καθαρή και συνεχή προσοχή των αρμοδίων και άγρυπνη φροντίδα της τοπικής κοινωνίας θα καταστεί προωθητικός παράγων ανάπτυξης της πόλης, της Περιφέρειας και της χώρας''.

 

Διαβάστε περισσότερα στο φύλλο του Λ.Τ. της Πέμπτης 18/7.

    

 

randomness