Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Υπεγράφη η σύμβαση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων στον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας


Την σύμβαση για  την υλοποίηση του έργου: “Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ενέργειας για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας”, υπέγραψαν χθες η Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή και ο Ανάδοχος του εργου .
Το έργο, ύψους 1.313.897,80 € με Φ.Π.Α, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ''Αντώνης Τρίτσης'' και από ίδιους πόρους και αφορά την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία δύο φωτοβολταϊκών πάρκων Net Metering – ισχύος 500 kw και 981,20 kw – στη θέση “Μπουρνιάς” στην Κάτω Τιθορέα.
Σύμφωνα με τη Δήμαρχο τα εν λόγω πάρκα προβλέπεται να αποφέρουν στον Δήμο  συμψηφισμό ενεργειακού κόστους πάνω από 200.000 ευρώ  τον χρόνο. Επιπλέον, θα αποφευχθεί η αύξηση τελών προς τους δημότες, αφού πρόκειται για κόστη ανταποδοτικά, που θα καλυφθούν από τη λειτουργία των φωτοβολταϊκών πάρκων.
''Σε μία εποχή όπου η πράσινη μετάβαση και η εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων είναι πιο αναγκαία από ποτέ, εμείς επενδύουμε σε αναπτυξιακά έργα πνοής, απαντώντας στους επικριτές μας και δίνοντας μακροπρόθεσμες λύσεις, τόσο σε εμάς όσο και στους δημότες μας'' δήλωσε η κ. Στιβακτή.

    

 

randomness