Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Α΄. ΚΥΠΡΟΣ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ Β΄. [2024-1974] = 50 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΧΟΤΟΜΗΜΕΝΟ! Γ΄. Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Του Δημήτρη Γ. Μπράνη
Σχολικού Συμβούλου
Νομικού – Δημοσιογράφου

 

 

[Η Τουρκία ισχυρίζεται, ότι η στρατιωτική εισβολή στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου του 1974 έγινε, διότι κινδύνευαν οι Τουρκοκύπριοι. Σχόλιο. «Ουδέν ψευδέστερον και ουδέν αναληθέστερον αυτού»].
Ι. «ΑΤΤΙΛΑΣ Α΄»
20 Ιουλίου 1974. Τουρκικά στρατεύματα με την επωνυμία: «ΑΤΤΙΛΑΣ Α΄» εισβάλλουν, βιαίως και παρανόμως, στο ηρωικό και μαρτυρικό νησί της Αφροδίτης!!! Εισβάλλουν στην Ελληνική Μεγαλόνησο Κύπρο!!!
ΙΙ. «ΑΤΤΙΛΑΣ Β΄»
15 Αυγούστου 1974. Εισβάλλουν, βιαίως και παρανόμως στην Ελληνική Κύπρο, τουρκικά στρατεύματα με την επωνυμία: «ΑΤΤΙΛΑΣ Β΄».
ΙΙΙ. 40.000 ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ
Εισβάλλουν, βιαίως και παρανόμως, στην Ελληνική Μεγαλόνησο Κύπρο 40.000 Τούρκοι στρατιώτες.
IV. ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΤΜΗΜΑ!!!
Καταλαμβάνουν, βιαίως και παρανόμως, το Βόρειο Τμήμα της Ελληνικής Μεγαλονήσου.  Είναι και το πλέον εύφορο και γόνιμο έδαφος της Κύπρου. Είναι το 40%, περίπου, του Κυπριακού εδάφους.
V. Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΜΥΝΑ
Η Κυπριακή άμυνα – Ελληνο-Κύπριοι και Ελλαδίτες – αμύνθηκε κατά των Τούρκων εισβολέων υπερηρωικώς και υπεργενναίως!!! Αμύνθηκε υπερανδρείως!!! Ήταν, όμως, τα στρατιωτικά δεδομένα, τα στρατιωτικά μεγέθη υπερβαλλόντως άνισα και περίπτωση:  «SUI QENERIS».
Η Μεγαλόνησος Κύπρος δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα τουρκικά στρατεύματα. Τις Τουρκικές ορδές. Η Ελλάδα, ως εγγυήτρια δύναμη, δεν την είχε εξοπλίσει καταλλήλως και δεόντως!!!
VI. Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ!!!
ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ  ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
Ως πρώτη πράξη της Κυπριακής Τραγωδίας, του Κυπριακού Δράματος θεωρείται η εκδήλωση του Κυπριακού πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 1974 κατά του Εθνάρχου Μακαρίου!!!  Αστόχησε. Ο Μακάριος εσώθη!!! Ήρθε, όμως, η β΄ πράξη της Κυπριακής Τραγωδίας.  Οι Τούρκοι το είδαν ως αιτία και ως ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τα σκοτεινά και ύπουλα σχέδιά τους.
VΙI. Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΙΧΟΤΟΜΕΙΤΑΙ
Η δεύτερη πράξη της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ είναι η βιαία και παράνομη κατάληψη της Κύπρου. Κατέλαβαν βιαίως και παρανόμως το βόρειο τμήμα της Κύπρου.
Η Κύπρος, το νησί της Αφροδίτης διχοτομείται!!! Γίνεται δύο τμήματα. Δύο ζώνες.
Η μία ονομάζεται: «ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ» και η άλλη: «ΕΛΕΥΘΕΡΗ». Η μία «ΚΟΚΚΙΝΗ» και άλλη: «ΠΡΑΣΙΝΗ».
VΙIΙ. ΟΙ ΒΙΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ
Οι Τούρκοι διέπραξαν ανομολόγητες βιαιότητες και θηριωδίες.  Διέπραξαν εγκλήματα πολέμου. Εγκλήματα ανομολόγητα.  Σκοτώθηκαν 4.000 Ελληνο-Κύπριοι και Ελλαδίτες!!! Τραυματίστηκαν εκατοντάδες. 1.619 Ελληνο-Κύπριοι και Ελλαδίτες δηλώθηκαν ως αγνοούμενοι. Αυτοί, οι 1.619 Ελληνο-Κύπριοι και Ελλαδίτες αγνοούμενοι, κανείς δεν ξέρει τι απέγιναν. Κανείς δεν ξέρει την τύχη τους. Δεν κατέστη δυνατό να γίνει γνωστή η τύχη τους. Οι οικείοι των αγνοουμένων θέλουν τα οστά τους εάν είναι νεκροί, να τα θάψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, σύμφωνα με τα χριστιανικά έθιμα και τη χριστιανική μας Θρησκεία.  Βιάστηκαν Ελληνο-Κύπριες γυναίκες. πυρπολήθηκαν ναοί, σχολεία, κτίρια.  Λεηλατήθηκαν θησαυροί πολύτιμοι!!!
ΙΧ. 200.000 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!!!
200.000 και πλέον Ελληνο-Κύπριοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες. Να εγκαταλείψουν το γενέθλιο τόπο τους. Τα σπίτια τους.  Τις περιουσίες τους. Τα ιερά τους. Τους ναούς τους, τα σχολεία τους. Τα πάντα!!!  Και να γίνουν τι; Πρόσφυγες!!! Πρόσφυγες!!! Πρόσφυγες πού; Μέσα στην ίδια τους την Πατρίδα!!! Σχήμα οξύμωρο!!!
Χ. ΕΦΥΓΑΝ ΣΩΜΑΤΙΚΑ
Έφυγαν σωματικά. Με το σώμα. Όχι με το νου και την ψυχή. Ο νους και η ψυχή έμειναν εκεί. Εκεί που γεννήθηκαν. Εκεί, που ένιωσαν τα πρώτα σκιρτήματα της ζωής.  Εκεί, που δέχτηκαν τα πρώτα ερεθίσματα και απόκτησαν τα πρώτα βιώματα.
ΧΙ. ΕΓΙΝΑΝ  ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ!!!
Έγιναν νοσταλγοί του Γενέθλιου Τόπου τους. Έγιναν ως άλλοι Οδυσσείς!!! [2021-1974=0047]
47 χρόνια ζουν με το όνειρο και την ελπίδα να δουν την: «ΙΘΑΚΗ!!!»  Να δουν τον επαναπατρισμό τους. Να επιστρέψουν στις αγαπημένες ιδιαίτερες πατρίδες τους. Εκεί, που πρωτοαντίκρισαν τις πρώτες ακτίνες του Ηλίου!!!
ΧΙΙ. ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ Ο.Η.Ε.
Τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, που όριζαν την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, η Τουρκία τα αγνοούσε. Ήταν σαν να έλεγε:     
«ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ»
Σχόλιο. Ο ΟΗΕ πρέπει να βρει τρόπο, ώστε τα ψηφίσματά του να εκτελούνται και να εφαρμόζονται. Και να μην είναι χωρίς ουσία!!! Χωρίς περιεχόμενο!!!  Χωρίς αντίκρισμα!!! Να μην είναι κενό γράμμα!!!
«ΤΟ ΑΔΙΚΟΝ ΟΥΚ ΕΥΛΟΓΕΙΤΑΙ» ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ!!!
ΧΙΙΙ. Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Το Κυπριακό Πρόβλημα παραμένει άλυτο. Η Κυπριακή Τραγωδία συνεχίζεται.  Το Δράμα της Κύπρου συνεχίζεται. Την ευθύνη όλη φέρει – όλη – η Διεθνής Κοινότητα.  Φέρει Ο ΟΗΕ – ΤΟ ΝΑΤΟ – Η Ε.Ε.
XIV. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΒΙΑΙΩΣ
ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ 50 ΧΡΟΝΙΑ
ΕΔΑΦΗ ΕΛΛΗΝΟ-ΚΥΠΡΙΑΚΑ!!!
Οι Τούρκοι παραβίασαν κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο!!! Και τον όρο του ΝΑΤΟ, που απαγορεύει μέλος του να στραφεί εναντίον άλλου μέλους του. Κατέλαβαν, βιαίως και παρανόμως, εδάφη Ελληνο-Κυπριακά!!! Διέπραξαν εγκλήματα ανομολόγητα!!! Διέπραξαν εγκλήματα πολέμου. Διέπραξαν πράξεις βάρβαρες και απολίτιστες. Πράξεις βάρβαρες κι’ απολίτιστες διέπραξαν και μετά τη διχοτόμηση. Όσοι Ελληνο-Κύπριοι εισήλθαν στην «ΚΟΚΚΙΝΗ» ζώνη σκοτώθηκαν. Άλλοι πυροβολήθηκαν και άλλοι λιθοβολήθηκαν αγρίως.
XV. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ
Ο ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!!!
Θα πρέπει να λάμψει ο Ήλιος της Δικαιοσύνης!!!
«ΤΟ ΑΔΙΚΟΝ ΟΥΚ ΕΥΛΟΓΕΙΤΑΙ» ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ!!!
Το ηρωικό και μαρτυρικό Νησί της Αφροδίτης περιμένει να λάμψει στον Ουρανό του ο Ήλιος της Δικαιοσύνης!!! Περιμένει να δικαιωθεί!!! Περιμένει να ελευθερωθεί από τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα.  Να γίνει, όπως ήταν πρώτα!!! Ελεύθερο και κυρίαρχο!!!  Ο ιμπεριαλισμός των Τούρκων είναι απορριπτέος και καταδικαστέος!!!
Και οι Ελληνο-Κύπριοι πρόσφυγες να επιστρέψουν εκεί, που ήταν!!!
Στη γη των προγόνων τους.

    

 

randomness