Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

«Ο Γιάννης Σαρακιώτης για την επέτειο των 50 ετών από την κυπριακή τραγωδία»

Τις πάγιες θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής υπέρ της εύρεσης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το κυπριακό υπενθύμισε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, μέσω του μηνύματός του για την επέτειο των 50 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Όπως αναφέρει ο κ. Σαρακιώτης:

«Η συμπλήρωση μισού αιώνα από την κυπριακή τραγωδία συνιστά μία υπόμνηση για τους αγώνες και τις μάχες, που οφείλουμε να συνεχίσουμε και τη διπλωματική προσπάθεια, που οφείλουμε να εντείνουμε υπέρ μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.. Το 2017, στο πλαίσιο ενός ακόμη γύρου διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντανά, η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έθεσε τις βάσεις ορισμού της ελληνικής διαπραγματευτικής γραμμής καλώντας για την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο, καθώς και για την αποδέσμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας από το αναχρονιστικό καθεστώς των εγγυήσεων.

Η επέτειος από τον Αττίλα βρίσκει τη μεγαλόνησο βαθιά πληγωμένη εξαιτίας της επιθετικότητας της Άγκυρας, αλλά και της αδιαφορίας της διεθνούς κοινότητας για την εύρεση μιας λύσης στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Γι’ αυτούς τους λόγους, σήμερα, η τήρηση των ως άνω κόκκινων γραμμών είναι περισσότερη επιτακτική από ποτέ και η Αθήνα οφείλει την διαρκή υπενθύμισή τους, υπό το φάσμα του ανοδικού νεοοθωμανικού αναθεωρητισμού. Το σύνθημα “Δεν ξεχνώ”, το οποίο σημάδεψε την περίοδο της ελλαδικής μεταπολίτευσης, παραμένει άκρως επίκαιρο. Εξακολουθεί να αποτελεί ένα μήνυμα ουσιαστικής δέσμευσης με τα δεινά του κυπριακού ελληνισμού».

 

 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness