Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ενημέρωση υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις σχετικά με την έγκριση ή μη του μηχανογραφικού δελτίου

Από σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024, μπορούν οι υποψήφιοι με την κατηγορία των σοβαρών παθήσεων να πληροφορούνται την έγκριση ή απόρριψη του μηχανογραφικού δελτίου τους και των επισυναπτόμενων δικαιολογητικών για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων.

Αναλυτικά, οι υποψήφιοι με την κατηγορία των σοβαρών παθήσεων μπορούν να πληροφορούνται την έγκριση ή απόρριψη του μηχανογραφικού δελτίου τους και των επισυναπτόμενων δικαιολογητικών, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής https://exams-severeillness.it.minedu.gov.gr ή μέσω του αντίστοιχου συνδέσμου στην κεντρική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων www.minedu.gov.gr.

Για την εισαγωγή τους στην εφαρμογή, οι υποψήφιοι θα πρέπει χρησιμοποιήσουν το ίδιο email (αναγράφεται στο μηχανογραφικό δελτίο) και τον ίδιο κωδικό (password) με εκείνα της υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου σοβαρών παθήσεων (5%).

Οι υποψήφιοι των οποίων το μηχανογραφικό δελτίο έγινε δεκτό, οφείλουν να ελέγξουν την ορθότητα των προσωπικών στοιχείων τους (Επώνυμο, Όνομα, Όνομα πατρός, Όνομα μητρός, Έτος γέννησης, ΑΔΤ) και του βαθμού απολυτηρίου, που έχουν καταχωρισθεί στο μηχανογραφικό δελτίο τους.

Για τους υποψηφίους που δεν έχουν στην κατοχή τους το password ή που δεν θυμούνται το password που χρησιμοποίησαν για την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου τους, υπάρχει η δυνατότητα υπενθύμισης του κωδικού μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Τέλος, επισημαίνεται ότι στην ηλεκτρονική εφαρμογή, όπου ζητείται συμπλήρωση email, πρέπει να χρησιμοποιηθεί το email που αναγράφεται στο Μηχανογραφικό Δελτίο.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ