Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Παρίσι 2024- Αντίδραση της Μόσχας για την άρνηση διαπιστεύσεων σε Ρώσους δημοσιογράφους


 Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα (22/7) ότι η απόφαση της Γαλλίας να αρνηθεί τη διαπίστευση Ρώσων δημοσιογράφων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι λόγω φόβων για την ασφάλεια, είναι απαράδεκτη και κατηγόρησε τις γαλλικές αρχές ότι υπονομεύουν την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης.

 Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανάν  δήλωσε χθες (21/7) ότι οι γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας απέρριψαν περισσότερες από 4.000 αιτήσεις για διαπίστευση Ολυμπιακών Αγώνων, συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών για κατασκοπεία και κυβερνοεπιθέσεις.
 Πρόσθεσε  επίσης ότι σχεδόν εκατό αιτήσεις απορρίφθηκαν λόγω φόβων για κατασκοπεία και  είπε ότι ορισμένοι από αυτούς που απορρίφθηκαν ήταν από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

 Όταν ρωτήθηκε για την άρνηση διαπίστευσης ορισμένων Ρώσων δημοσιογράφων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη:
 «Θεωρούμε τέτοιες αποφάσεις απαράδεκτες. Πιστεύουμε ότι τέτοιες αποφάσεις υπονομεύουν την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης. Και σίγουρα παραβιάζουν όλες τις δεσμεύσεις της Γαλλίας στον ΟΑΣΕ (Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) και σε άλλους οργανισμούς», είπε και συνέχισε:
 «Και φυσικά θα θέλαμε να δούμε μια αντίδραση σε τέτοιες αποφάσεις από σχετικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από οργανώσεις που επικεντρώνονται στη διασφάλιση των κανόνων της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων