Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Είναι αυτό δημοκρατία;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς 


Η πρόθεση δεν αρκεί για να προσδιοριστεί το αποτέλεσμα.Το ΠΑΣΟΚ, βαδίζει προς εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου, μεταξύ 8 υποψηφίων.

Δεν τις χαρακτηρίζω ως εσωκομματικές γιατί σύμφωνα με τα ισχύοντα των τελευταίων χρόνων, μπορεί η κάθε μια και ο καθένας να συμμετάσχει, αφού δηλώσει φίλος, τη στιγμή της ψηφοφορίας.

Το σύστημα αυτό που εισήχθη από τον Γ. Παπανδρέου, ως ένδειξη διεύρυνσης της δημοκρατικής λειτουργίας και το ακολούθησαν και άλλα κόμματα (πχ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), μην τυχόν και δεν χαρακτηριστούν δημοκρατικά, κάθε άλλο παρά τη δημοκρατία υπηρετεί.

Δίνει την δυνατότητα και ευκαιρία, σε οργανωμένες οικονομικές - κοινωνικές - πολιτικές δυνάμεις να παρεμβαίνουν και να επηρεάζουν το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας σε όλα τα κόμματα.

Είναι δε σαφές ποιες είναι οι οργανωμένες αυτές δυνάμεις και ποιοι μπορεί να τις διαμορφώσουν, φυσικά προς όφελος των ιδίων. Δηλαδή, στην ακραία περίπτωση μία ολιγάριθμη ομάδα "ισχυρών παραγόντων" θα δύναται όχι μόνο να επηρεάζει αλλά και να ελέγχει όλα τα πολιτικά κόμματα. Δηλαδή, να ελέγχει τη δημόσια ζωή.Είναι αυτό δημοκρατία;

Πιστεύω ότι:

1. αρκετοί που έχουν κατανοήσει το λάθος, να βρουν το πολιτικό σθένος να το ομολογήσουν και να το διορθώσουν.

2. το ορθό είναι, στη διαδικασία εκλογής της ηγεσίας κόμματος, να συμμετέχουν τα μέλη του κόμματος, που έχουν αποκτήσει την ιδιότητα αυτή, τουλάχιστον 3 - 6 μήνες, πριν την ημέρα της εκλογής.

 

 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων