Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μητσοτάκης σε γραμμή “εκσυγχρονισμού”, με μηνύματα προς τη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ

Στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός άδραξε την ευκαιρία να απαντήσει στην εσωκομματική κριτική εκ δεξιών και προδιέγραψε νέες “μεταρρυθμίσεις” σε παιδεία και υγεία

Στη στρατηγική του “ανοίγματος στο κέντρο” και στην πολιτική του “εκσυγχρονισμού” επέμεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής για την 50 επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άδραξε την ευκαιρία να απαντήσει στην εσωκομματική κριτική της δεξιάς πτέρυγας και προδιέγραψε τις επόμενες κινήσεις για “μεταρρυθμίσεις”, ιδίως στην παιδεία και την υγεία.

Επισήμανε ότι η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας συμβαδίζει με τα γενέθλια της ΝΔ. Και επικαλέστηκε εκ νέου ότι σύμφωνα με την ιδρυτική της διακήρυξη η ΝΔ “υπηρετεί τα συμφέροντα του έθνους πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της δεξιάς, του κέντρου και της αριστεράς.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε βεβαίως στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στάθηκε φυσικά ιδίως στην ένταξη της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, κάτι που όπως τόνισε αποτελεί σήμερα σημαντικό εθνικό κεκτημένο.

Τόνισε επίσης ότι τα τελευταία 50 χρόνια άλλαξαν πολλά στη χώρα, με συμβολή πολλών πολιτικών δυνάμενων. “Ο πατριωτισμός πιστεύω ότι -παρά τις όποιες ακραίες φωνές ακούγονται ακόμη σε αυτή την αίθουσα- επανήλθε στις γνήσιες διαστάσεις του μετά την άγρια κακοποίηση του από τη Χούντα και οι πολίτες εγκατέλειψαν πολλές από τις δοξασίες που τους χώριζαν”, σχολίασε μάλιστα ο πρωθυπουργός, σε μία έμμεση αναφορά στα κόμματα εκ δεξιών της ΝΔ, αλλά και στις φωνές εντός ΝΔ που ζητούν δεξιά στροφή.

    

 

Απόψεις

Οι μπλε, πράσινοι και καφέ κάδοι απορριμμάτων! @ Η παραγωγή και διαχείριση των απορριμμάτων μοιάζει καταπληκτικά με την παραγωγή και διαχείριση του ηλεκτρικού...