Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ιταλική Αντιπροσωπεία στο Δήμο Δομοκού ... Ένα ταξίδι - αφιέρωμα στο φιλελληνικό σώμα των Γαριβαλδηνών που πολέμησαν εθελοντικά στο πλευρό των Ελλήνων το 1897

Τον Δήμο Δομοκού επισκέφθηκε ιταλική αντιπροσωπεία. Η συνάντηση με την Δημοτική Αρχή στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού.
Ο Δήμαρχος Δομοκού Χαράλαμπος Λιόλιος καλωσόρισε στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου την κ. Maria Caterina D’ Arconte, Πρόεδρο της Πολιτιστικής Ένωσης “Faro Tricolore”, η οποία συνοδευόταν από τον κ. Raffaele Langella.
Η κ. Maria Caterina D’ Arconte, εξουσιοδοτούμενη από το Μουσείο Αναγέννησης της Μπολόνια, παρέδωσε μέσα σε ιδιαιτέρως εγκάρδιο κλίμα στον Δήμαρχο Δομοκού την ιστορική έκδοση του βιβλίου “Da Cantia a Domokos” (Από την Κρήτη στο Δομοκό).
Αποτελεί ένα αφιέρωμα για το φιλελληνικό σώμα των Γαριβαλδηνών που πολέμησαν εθελοντικά στο πλευρό των Ελλήνων κατά των Τούρκων το 1897.
Γίνεται εξιστόρηση των γεγονότων που διαδραματίστηκαν κατά την διαδρομή του «Τάγματος των Ερυθροχιτώνων» υπό την διοίκηση του Ricciotti Garibaldi από το νησί της Κρήτης (Κάντια) έως την τελική μάχη στο Δομοκό.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Δομοκού εξέφρασε τη χαρά του τονίζοντας ότι πρόκειται για την απαρχή μίας γόνιμης συνεργασίας: «Η προσφορά αυτή ενισχύει τους πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και μας δίνει την ευκαιρία να εμβαθύνουμε στις κοινές μας ρίζες και στην πλούσια κληρονομιά μας.
Η ενέργεια αυτή είναι ένα σπουδαίο παράδειγμα της συνεργασίας και της φιλίας που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα σε δύο έθνη που μοιράζονται τόσα πολλά.»
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων και ανταλλάχθηκαν εθιμοτυπικά δώρα.
Στο τέλος της συνάντησης, τα μέλη της ιταλικής αντιπροσωπείας ξεναγήθηκαν στα ιστορικά μνημεία του Δομοκού.

Φωτογραφίες

    

 

Απόψεις

Οι μπλε, πράσινοι και καφέ κάδοι απορριμμάτων! @ Η παραγωγή και διαχείριση των απορριμμάτων μοιάζει καταπληκτικά με την παραγωγή και διαχείριση του ηλεκτρικού...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness