Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο Μακρόν καλωσορίζει τους αρχηγούς ξένων κρατών στα Ηλύσια πριν από την Τελετή Έναρξης

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν άρχισε να υποδέχεται περίπου 85 ξένους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ τους και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα, στα Ηλύσια το απόγευμα της Παρασκευής για δεξίωση πριν από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. 

Ο Γάλλος πρόεδρος και η σύζυγός του Μπριζίτ χαιρετούν τους καλεσμένους τους, καθώς και αρκετούς ηγέτες διεθνών οργανισμών, στο κόκκινο χαλί που απλώθηκε στην κεντρική αυλή του παλατιού, αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων  (AFP).

«Όλα είναι έτοιμα, απολαύστε τους Αγώνες!»


«Όλα είναι έτοιμα», είπε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε βίντεο που αναρτήθηκε στο X. 

 «Ακόμη και οι Ολυμπιακοί Κύκλοι είναι εκεί», είπε, με θέα τον πύργο του Άιφελ. 

 «Απολαύστε τους Αγώνες!», πρόσθεσε ο Μακρόν, ο οποίος κέρδισε μια δεύτερη προεδρική θητεία πριν από δύο χρόνια

 Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ξεκινήσουν επίσημα απόψε (26/7) με μια Τελετή Έναρξης στην καρδιά του Παρισιού, ώρες μετά την επίθεση δολιοφθοράς στο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας TGV που προκάλεσε ταξιδιωτικό χάος σε όλη τη Γαλλία.

 Η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία θα ξεκινήσει στις 20:30,  θα προχωρήσει όπως είχε προγραμματιστεί, δήλωσαν οι διοργανωτές.
 Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, η οποία σημειώθηκε μακριά από το Παρίσι και άλλους Ολυμπιακούς χώρους.

 Περίπου 45.000 αστυνομικοί και χιλιάδες στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε μια τεράστια επιχείρηση ασφαλείας στο Παρίσι για την Τελετή Έναρξης.

 Η παρέλαση θα περιλαμβάνει έναν στόλο από σκάφη που θα μεταφέρουν σχεδόν 7.000 αθλητές κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα περνώντας ​​από τα πιο διάσημα ορόσημα του Παρισιού, ενώ περισσότεροι από 300.000 θεατές θα παρακολουθήσουν από τις όχθες.
 

Ωστόσο, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ισχυρές βροχοπτώσεις κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ναυτικής παρέλασης.
 


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

    

 

randomness