Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΕΞΑΡΣΕΙΣ

@  Ανατροπή βυτιοφόρου μεταφοράς γκαζιού, στο ύψος του '90 κράτησε για πολλές ώρες κλειστή την εθνική οδό στο ύψος της Θήβας . ''Ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα'' δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γιώργος Ντασιώτης. 

Επενέβησαν άμεσα, ισχυρές πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και η πολιτική προστασία της Περιφέρειας.

Στήθηκε επιχείρηση μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου σε άλλο βυτιοφόρο, για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην εθνική.

Το νέο αυτό ατύχημα στην εθνική οδό ερχεται να ξυπνήσει μνήμες της πολύνεκρης τραγωδίας που ζήσαμε πριν πολλά χρόνια στον περιφερειακό δρόμο των Καμένων Βούρλων και να φέρει και πάλι στην επικαιρότητα το ζήτημα της λήψης προληπτικών μέτρων και κατα πόσο αυτά τηρούνται κατά την μεταφορά επικίνδυνων εύφλεκτων υλικών απο βυτιοφόρα στην εθνική οδό και μάλιστα σε θερμοκρασίες πολύ υψηλές λόγω του καλοκαιριού.

Επειδή βλέπουμε τις εικόνες από το ατύχημα στην εθνική οδό, πολύ απλά θέλουμε να ρωτήσουμε τους υπεύθυνους, αν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας από τους ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων, αν γίνονται ελεγχοι στις εθνικές οδούς και στους παραδρόμους και αν διαπιστώνονται παραβάσεις ή ολα κυλούν ομαλά;

Είναι πολύ σοβαρό το θέμα γιατί η μεταφορά εύφλεκτων και επικίνδυνων υλικών μπορεί να μετατρέψει όλα αυτά τα βαριά οχήματα σε κινητές βόμβες, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

 

 

#Άλλους έξι μήνες είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν οι πλημμυροπαθείς του Κόμματος για να δουν τελικά τι ακριβώς θα γίνει στην περιοχή τους. Αν δηλαδή θα γίνουν τα έργα που οι ίδιοι ζητούν για να προστατευτούν ή θα συνεχίσουν τον δικαστικό αγώνα που ξεκίνησαν εδώ και δύο χρόνια, καθώς οι μέχρι σήμερα παρεμβάσεις δεν τους ικανοποιούν.

Στην προχθεσινή λαϊκή συνέλευση αυτό που τόνισαν είναι πως, αν δεν γίνει γέφυρα και τάφρος για να φεύγουν τα νερά, θα συνεχίσουν να πετάγονται στον ύπνο τους με την πρώτη βροχή! 

 

 

Νεολαίοι και συμφεροντολόγοι


Στον εικοστό πρώτο αιώνα
οι νεολαίοι έχουν την πρωτιά
σε κάθε αρρωστιά.

Υποφέρουν μανάδες για τα αγγελούδια τους
και μαραίνονται αδέλφια και σύντροφοι
για τα λουλούδια  τους.

Η επιστήμη τον Άρη επισκέφτηκε
μα την ανίατη πάθηση δε σκέφτηκε
γιατί υπάρχουν λόγοι
να κερδίζουν οι συμφεροντολόγοι.

Δημιούργησαν και τον κορωνοϊό
που προσέβαλε κάθε νιο
παρασκευάζοντας άσχετα εμβόλια
με μελλοντική ανθρώπινη απώλεια.

Πουλούν ακόμα και τον Θεό
έχοντας το χρήμα για αρχηγό
αγνοώντας πως Εκείνον θα έχουμε χορηγό
στην αιώνια ζωή
απ’ όπου δεν υπάρχει επιστροφή.


Παναγιώτα Κοτάκου - Αναγνωστοπούλου

 

    

 

randomness