Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ν. Ανδρουλάκης: Οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις μειώνονται ραγδαία καθώς το κόστος είναι στα ύψη

Την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου επισκέφτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, και συνομίλησε με τον πρόεδρο Δημήτρη Καπούνη και το Διοικητικό Συμβούλιο για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.

«Οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις μειώνονται ραγδαία καθώς το κόστος παραγωγής είναι στα ύψη και η λειψυδρία αναδεικνύεται σε μείζον πρόβλημα καθώς πολλά έργα άρδευσης παραμένουν ημιτελή» ανέφερε προλογικά ο κ. Ανδρουλάκης.

«Η απολιγνιτοποίηση γίνεται μπίζνα της εγχώριας ολιγαρχίας και είναι ελάχιστες οι δυνατότητες αγρότες, κτηνοτρόφοι, μεταποιητές, συνεταιρισμοί να λάβουν κατά προτεραιότητα όρους σύνδεσης σε πάρκα ανανεώσιμων πηγών, ώστε να έχουν σταθερό κόστος παραγωγής» πρόσθεσε.

Επιπλέον ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε το θέμα της «μειωμένης πρόσβασης στην τραπεζική χρηματοδότηση», ενώ άσκησε σφοδρή κριτική στην «αδυναμία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ να ανταποκριθούν στις ανάγκες του αγροτικού κόσμου».

«Όταν τους ρωτούσαμε στη Βουλή γιατί ο ΟΠΕΚΕΠΕ καθυστερεί να δώσει τα χρήματα που δικαιούνται οι αγρότες, μας απαντούσαν ότι φταίει η Ευρώπη. Αλλά αποδείχτηκε ότι έφταιγε ο κ. Αυγενάκης και οι επιλογές της Νέας Δημοκρατίας που επί πέντε χρόνια άλλαζαν προέδρους στον ΟΠΕΚΕΠΕ, για να τεθεί εν τέλει υπό ευρωπαϊκή εποπτεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

    

 

randomness