Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σκοποβολή (Σκητ γυναικών): Πέμπτη η Εμμανουέλα Κατζουράκη


 Η Εμμανουέλα Κατζουράκη κατέλαβε την 5η θέση στον τελικό του σκητ γυναικών στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες με 23/30 επιτυχημένες βολές στο Σατορού.
 Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε το απόλυτο με 25/25 βολές στην 4η και 5η σειρά των προκριματικών στο σκητ γυναικών.

 Η Χιλιανή Φραντσίσκα Σαντίντ Κροβέτο κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Σατορού. Αφού πέρασε από ένα shoot-off (προσπάθειες στην ισοπαλία) για να μπει στον τελικό, κέρδισε τις δύο αθλήτριες που τερμάτισαν στην πρώτη και δεύτερη θέση στα προκριματικά, τη Βρετανίδα Τζο Τζο Άμπερ Ράτερ, που κατέκτησε το  ασημένιο μετάλλιο και την «χαλκινη» Αμερικανίδα Όστιν Σμιθ.

 Οι δύο γυναίκες- η Χιλιανή και η Βρετανίδα- ήρθαν ισόπαλες σε 55-55 μετά από 60 βολές, αλλά η Σαντίντ Κροβέτο επικράτησε 7-6 στα shoot off για να κερδίσει το πρώτο χρυσό σκοποβολής της Χιλής σε Ολυμπιακούς Αγώνες, , όπου είχε μόνο ένα ασημένιο, και το τρίτο της σε όλα τα αθλήματα.
 Η Ράτερ έχασε μια βολή στον τελευταίο της γύρο. Η Σαντίντ Κροβέτο έσπασε και τους δύο τελευταίους πήλινους στόχους της για να κερδίσει τη διοργάνωση.

 Η παρουσία της αθλήτριας από τα Χανιά δεν ολοκληρώνεται εδώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού θα συμμετάσχει και στο μεικτό σκιτ μαζί με τον Ευθύμη Μίτα Ο προκριματικός και ο τελικός θα διεξαχθούν αύριο (5/8).

 Η κατάταξη:
1. Φραντσίσκα Σανβτίντ Κροβέτο  Χιλή
2. Τζο Άμπερ Ράτερ Μ.           Βρετανία
3. Τζιούελ Όστιν Σμιθ           ΗΠΑ
4. Βανέσα Χότσκοβα              Σλοβακία
5. Εμμανουέλα Κατζουράκη        Ελλάδα
6. Ντάνκα Μπαρτέκοβα            Σλοβακία

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ





    

 

randomness