Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αγωνίστηκε και αποκλείστηκε η Χαοχάο, νεότερη αθλήτρια των Αγώνων που την Κυριακή γίνεται 12 ετών

Η Ζενγκ Χαοχάο βίωσε σήμερα (6/9) την εμπειρία συμμετοχής στους πρώτους της Ολυμπιακούς Αγώνες σε ηλικία 11 ετών και 360 ημερών, -νεότερη αθλήτρια που θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και η μικρότερη σε ηλικία εκπρόσωπος της Κίνας στην ιστορία της διοργάνωσης -όπου αγωνίστηκε και αποκλείστηκε στα προκριματικά του Park σκέιντμπορντ γυναικών στην πλατεία Κονκόρντ.    

Με διαφορά ηλικίας 40 ετών  απέναντι στον γηραιότερο σκέιτερ, 51χρονο Βρετανό  Άντρι Μακ Ντόναλντ, σε μία από τις πιο εκπληκτικές ιστορίες των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, είτε στο χώρο είτε μπροστά στην τηλεόραση, κάθε θεατής σίγουρα ξαφνιάστηκε από την πολύ νεανική εμφάνιση της 11χρονης Κινέζας, η οποία βρίσκεται στην 26η θέση στον κόσμο.
 

Σήμερα δεν κατάφερε να προκριθεί  στον τελικό με τους 63,19 βαθμούς της

Παρά την πίεση που μπορούν να αντιπροσωπεύουν αυτοί οι Αγώνες, ειδικά σε μια τέτοια ηλικία, η Χαοχάο απολαμβάνει ήρεμα τη στιγμή και δεν θέτει κανέναν συγκεκριμένο στόχο, εκτός από τη διασκέδαση: 

«Δεν είμαι νευρική ούτε ανησυχώ για το πώς θα πάω . Απλώς μου αρέσει να διασκεδάζω το σκέιτμπορντ μου», είπε σε συνέντευξή της στη Διεθνή Ομοσπονδία σκέιτμπορντ. 

«Η μητέρα μου, μου αγόρασε το πρώτο μου σκέιντμπορντ για τα έβδομα γενέθλιά μου. Απλώς έκανα, μετά άρχισα να συμμετέχω σε διοργανώσεις...και κάπως έτσι είμαι εδώ», πρόσθεσε η Ζενγκ Χαοχάο, η οποία την Κυριακή (11/8) γίνεται 12 ετών! 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ