Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τεντόγλου: «Θέλω να κρατήσω τη σημαία στο Λ.Α.»

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων της Adidas, σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο Παρίσι ο κολοσσός της αθλητικής ένδυσης και υπόδησης. Μερικές ώρες μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Ολυμπιονίκη του μήκους και την αποθέωση που γνώρισε από το κοινό στο «Σταντ ντε Φρανς» ο Έλληνας υπερπρωταθλητής, το φαινόμενο από τα Γρεβενά απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που τέθηκαν υπόψη του.

«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, με ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν είναι ποτέ εύκολο να κερδίζεις, ήταν ένας σκληρός τελικός. Η πίεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πραγματικά υψηλή, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να πετύχω κάτι μεγάλο», σχολίασε για την εμφάνισή του στον τελικό.

Όσο για το ότι είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής του στίβου που καταφέρνει να κατακτήσει δεύτερο χρυσό μετάλλιο; «Αυτό είναι απίστευτο. Έχουμε πολλούς θρύλους και πολλούς σπουδαίους αθλητές στην ιστορία μας, οπότε το να συμπεριλαμβάνομαι σε αυτούς και να είμαι ένας από αυτούς είναι εκπληκτικό για εμένα. Ποτέ δεν περίμενα να συμβεί αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενος που το καταφέρνω αυτό και που κάνω περήφανη τη χώρα μου», απάντησε.

Ερωτηθείς για το πώς διαχειρίζεται την πίεση ένας Έλληνας αθλητής σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Τεντόγλου είπε ότι «οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πολύ σημαντικοί για τη χώρα μου, γιατί οι Έλληνες τους εφηύραν. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γι΄ αυτό. Είναι κάτι φυσιολογικό να υπάρχει πίεση. Είναι πολύ υψηλή, γιατί όλοι εδώ προσδοκούν να αποδώσεις καλά. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά το διαχειρίζομαι».

Παράλληλα, εξήγησε πώς κατάφερε να φτάσει στο μεγάλο άλμα: «Έγινε γιατί έχω δουλέψει πολύ. Έχω μεγάλη πίστη στον εαυτό μου. Δεν έχω καμία αμφιβολία για εμένα. Ξέρω τι είμαι ικανός να πετύχω. Απλά προσπάθησα να αποδώσω. Συγκεντρώθηκα, δεν άκουγα τίποτα και απλά πραγματοποίησα το άλμα».

Για τις μεγάλες νίκες που έχει κατακτήσει στο τελευταίο άλμα του, «αυτό συμβαίνει γιατί η αδρεναλίνη είναι τόσο υψηλή και φρόντισα να κερδίσω τα προηγούμενα 20 παιχνίδια στην τελευταία μου προσπάθεια. Σε αυτή, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Όχι μόνο για εμένα, αλλά για όλους τους αθλητές. Είναι κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό».

Όσο για το τι τον εμπνέει να αποδίδει σε τόσο υψηλό επίπεδο; «Νομίζω αφορά περισσότερο στον εαυτό μου. Προσπαθώ πάντα να εξελίσσομαι, πάντα θέλω να βρίσκω τρόπους για να βελτιώνομαι και να γίνομαι καλύτερος. Φυσικά αγαπώ και το άθλημά μου και προσπαθώ πάντα να κάνω το καλύτερο δυνατό. Συμμετέχω σε κάθε διοργάνωση, δεν παραβλέπω καμία. Ανοιχτός, κλειστός στίβος, τα πάντα. Το κάνω γιατί αγαπώ αυτό που κάνω, αγαπώ τη δουλειά μου».

Σε κάθε περίπτωση, «ποτέ δεν σκέφτηκα ότι μπορώ να φτάσω τόσο ψηλά. Κρατάω όλους τους τίτλους τώρα, οπότε θα προσπαθήσω να τους υπερασπιστώ. Κρατάω κάθε τίτλο για έναν χρόνο τώρα και θα προσπαθήσω να συνεχίσω να το κάνω».

Ο Τεντόγλου ρωτήθηκε για ποιο είναι περισσότερο υπερήφανος, να κρατά τη σημαία ή να βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου. «Για εμένα είναι να βρίσκομαι στην κορυφή του κόσμου. Γιατί μαζί με αυτό, έρχεται και το άλλο κομμάτι, το να κρατάω τη σημαία. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να είμαι στην κορυφή και να κάνω τη χώρα μου υπερήφανη. Φυσικά και θέλω να κρατήσω τη σημαία, ελπίζω να έχω τη δυνατότητα να το κάνω στο Λος Άντζελες. Θέλω να το κάνω, θέλω να κρατήσω τη σημαία στην τελετή έναρξης, αν γίνεται φυσικά».

Και πρόσθεσε: «Το πιο σημαντικό είναι να απολαμβάνεις το άθλημα, να κάνεις μεγάλες εμφανίσεις και να έχεις μεγάλες επιδόσεις. Αν κάνω την επίδοση που θέλω δεν με νοιάζει αν θα πάρω το ασημένιο μετάλλιο, γιατί η επίδοση είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Όταν ήμουν μικρός έβλεπα τους παλιότερους αθλητές, τους θρύλους. Ακόμα το κάνω. Πάντα λέω ότι αν κάτι μπορούν να το κάνουν εκείνοι, μπορώ να το κάνω κι εγώ. Τα κατάφερα και πιστεύω ότι πολλοί αθλητές μπορούν να τα καταφέρουν επίσης. Θα πρέπει, όμως, να κάνουν τη σκληρή δουλειά, αλλά είναι πολύ πιθανό να τα καταφέρουν».

Όσο για το αν είναι ο καλύτερος Έλληνας όλων των εποχών στο άλμα εις μήκος; «Ναι, μπορώ να πω ότι είμαι ο καλύτερος όλων των εποχών στην Ελλάδα στο άλμα εις μήκος. Δεν θέλω όμως να συγκρίνω τον εαυτό μου με άλλους αθλητές διαφορετικών αθλημάτων. Αλλά στο άλμα εις μήκος, συμφωνώ».

Κληθείς να συγκρίνει την εμπειρία του με εκείνη στο Τόκιο, ο Τεντόγλου δεν είχε δισταγμό: «Νομίζω ότι ήταν καλύτερα από τους Αγώνες του Τόκιο, γιατί εκεί έκανα μόνο ένα πραγματικά καλό άλμα. Όλα τα υπόλοιπα δεν ήταν τόσο καλά. Αυτή τη φορά ήμουν καλός σε κάθε προσπάθεια που έκανα από την αρχή μέχρι το τέλος».

Τέλος, ο Τεντόγλου ρωτήθηκε για το αν άκουγε τη στήριξη που είχε από το κοινό στο «Σταντ ντε Φρανς»: «Όχι, γιατί προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος και να μην ακούω τίποτα. Μετά, όμως, όταν τελείωσαν όλα, η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική».

ΠΗΓΗ  ΑΠΕ

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness