Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η Δευτέρα της επιστροφής, η στήριξη στον Κικίλια και οι αποφασεις για τη ΔΕΘ

Απο τη Δευτέρα όλοι οι υπουργοί επιστρέφουν στα γραφεία τους μετά την ανάπαυλα του 15Αυγουστου αφού αυτή είναι η εντολή του πρωθυπουργού. Δηλαδή ολιγοήμερες διακοπές και μετά γκαζι στο κυβερνητικό σχεδιασμό. Φυσικά καποιοι λόγω της πυρκαγιάς στο Βαρνάβα ήταν στο γραφείο τους απο το πρωί της περασμενης Δευτέρας ενώ συμμετείχαν και στη διευρυμένη σύσκεψη το απόγευμα της Τρίτης στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Απο την Τετάρτη οπως είναι φυσικό έφυγαν ξανά για τις περιοχες που έκαναν διακοπές ενώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε στα Χανιά. Απο εκεί ο πρωθυπουργός είχε προγραμματίσει να στείλει και το μήνυμα με αφορμή την σημερινη ημέρα και την γιορτή της Παναγίας.

Στήριξη

Παρά την στοχοποίηση του απο την αντιπολίτευση ο αρμόδιος υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας όχι μόνο δίνει απαντήσεις αλλά βγήκε και μπροστά προχωρώντας σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις.

Για να ξέρετε ο πρωθυπουργός στήριξε τον υπουργό του τόσο στις κλειστές συσκέψεις με τους στενούς συνεργάτες του όσο και στη διευρυμένη διυπουργική σύσκεψη.

Φυσικά όλα θα κριθούν στο πεδίο αφού το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει και ακόμα υπάρχει ο κίνδυνος μιας νεας πυρκαγιάς. Κάτι που όλοι μας απευχόμαστε.

ΔΕΘ

Φυσικά το πρώτο κρας τεστ για την κυβέρνηση εν οψει της νεας χρονιάς θα είναι η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ στις αρχες του Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχουν και τις πρώτες δημοσκοπήσεις που θα δινουν την εικόνα των πολιτών ενώ θα έχει αποτυπωθεί και ο κυβερνητικός σχεδιασμός.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν συσκέψεις που έχουν να κάνουν μόνο με τη ΔΕΘ και την στρατηγική της ομιλίας του πρωθυπουργού.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκαθαρίσει για ακόμη μια φορά ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή την άνοιξη του 2027.

ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR