Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ορεξάτη» η Άστον Βίλα με μεγάλο «διπλό» επί της Γουέστ Χαμ

Η Άστον Βϊλα δείχνει από πολύ νωρίς τις διαθέσεις της! Το συγκρότημα του Ουνάι Έμερι μπήκε στο νέο πρωτάθλημα της Premier League με μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη (2-1) στο Λονδίνο επί της Γουέστ Χαμ, στην ενδεκάδα της οποίας βρέθηκε σε όλο το 90λεπτο ο Ντίνος Μαυροπάνος.

Πρόσωπο του ματς ήταν ο 20χρονος Κολομβιανός επιθετικός των «χωριατών», Τζον Ντουράν, ο οποίος πήρε την θέση του Όλι Γουότκινς στο 62' και 17 λεπτά αργότερα σημείωσε το νικητήριο γκολ των φιλοξενούμενων.

Ο σοκαριστικός τραυματισμός του Ντανίλο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, Νότιγχαμ-Μπόρνμουθ, έβαλε σε... δεύτερη μοίρα το τελικό 1-1 της αναμέτρησης, που διαμορφώθηκε στο 87΄ με το γκολ της ισοφάρισης των φιλοξενούμενων). Με τη νίκη της Νιούκαστλ επί της Σαουθάμπτον (1-0), παρότι αγωνιζόταν από πολύ νωρίς με 10 παίκτες, ήταν οι αναμετρήσεις που «σημάδεψαν» το «κυρίως μενού» της 1ης αγωνιστικής της Premier League.

Αναμφισβήτητα η φάση του 15ου λεπτού στο «Σίτι Γκράουντ» ήταν αυτή που «πάγωσε» τους πάντες στο γήπεδο της Φόρεστ, αλλά και αυτούς που παρακολουθούσαν το ματς από την τηλεόραση.

Ο Βραζιλιάνος Ντανίλο τραυματίστηκε σοβαρά και χρειάστηκε να διακομισθεί με φορείο εκτός αγωνιστικού χώρου, μετά από άτσαλη πτώση στον αγωνιστικό χώρο σε διεκδίκηση της μπάλας με αντίπαλό του.

Το ιατρικό επιτελείο της Νότιγχαμ έσπευσε αμέσως στο σημείο, όπου βρισκόταν πεσμένος ο Βραζιλιάνος για να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Ο ταλαντούχος μέσος αποχώρησε με φορείο και όλα δείχνουν ότι θα μείνει εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η αποβολή του Σαρ στο 28ο λεπτό δεν εμπόδισε τη Νιούκαστλ να πάρει τη μεγάλη νίκη με 1-0 επί της Σαουθάμπτον. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έμεινε εκτός αποστολής για λογαριασμό των «ανθρακωρύχων», που σκόραραν στην εκπνοή του πρώτου μέρους και παρότι πιέστηκαν στο δεύτερο, άντεξαν κι έφυγαν νικητές από τον αγωνιστικό χώρο του «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

Με τους Χάβερτς και Σάκα να... ανταλλάσουν ασίστ και να σκοράρουν, η Άρσεναλ έκανε το καλύτερο «ποδαρικό» στη νέα σεζόν του αγγλικού πρωταθλήματος. Οι «κανονιέρηδες» επιβλήθηκαν 2-0 της Γουλβς στο «Εμιρέιτς», όπου ο Ντάνιελ Ποντένσε επέστρεψε στην ενδεκάδα των «Λύκων» προερχόμενος, όμως, από τον πάγκο.

Ο Πορτογάλος, που αποτελεί το μεγάλο στόχο του Ολυμπιακού για «μόνιμη επιστροφή», πέρασε στο ματς στο 76ο λεπτό (αντικατέστησε τον Γκόμες), ωστόσο, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι για να αποτρέψει την πρώτη ήττα της ομάδας του.

Η Μπράιτον έκανε «πάρτι» στο «Γκούντισον Παρκ». Στη μετά-Ντε Τσέρμπι... εποχή, οι «γλάροι» διέλυσαν με 3-0 τους «εφοπλιστές», που «παρέδωσαν τα όπλα» μετά το 66ο λεπτό και την αποβολή του Γιανγκ.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής της Premier League έχουν ως εξής:

 

 

Μάντσεστερ Γ.-Φούλαμ         1-0
(87' Ζίρκζεϊ)

Ίπσουιτς-Λίβερπουλ           0-2
(60' Ζότα, 65' Σαλάχ)

Άρσεναλ-Γουλβς               2-0
(25΄ Χάβερτς, 74΄ Σάκα)
   
Έβερτον-Μπράιτον             0-3
(26΄ Μιτόμα, 56' Γουέλμπεκ, 87' Αντίνγκρα)
       
Νιούκαστλ-Σαουθάμπτον        1-0
(45' Ζοέλιντον)
 
Νότιγχαμ Φόρεστ-Μπόρνμουθ    1-1
(23΄ Γουντ - Σεμένιο)

Γουέστ Χαμ-Άστον Βίλα        1-2
(37' πέν. Πακετά - 4' Ονάνα, 79' Ντουράν)

Μπρέντφορντ-Κρίσταλ Πάλας    18/8
Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι       18/8
Λέστερ-Τότεναμ               19/8

Η βαθμολογία (σε 1 αγώνα)

Μπράιτον            3
Λίβερπουλ           3
Αρσεναλ             3
Αστον Βίλα          3
Μάντσεστερ Γιουν.   3
Νιούκαστλ           3
Μπόρνμουθ           1
Νότιγχαμ Φόρεστ     1
Σαουθάμπτον         0
Γουέστ Χαμ          0
Φούλαμ              0
Ίπσουιτς            0
Γουλβς              0
Εβερτον             0
Μπρέντφορντ         0 (0 αγ.)
Κρίσταλ Πάλας       0 (0 αγ.)
Τσέλσι              0 (0 αγ.)
Μάντσεστερ Σίτι     0 (0 αγ.)
Λέστερ              0 (0 αγ.)
Τότεναμ             0 (0 αγ.)

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

 

randomness