Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Παναιτωλικός - ΠΑΣ Λαμία 0-1 (ΤΕΛΙΚΟ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αναμέτρηση του ΠΑΣ Λαμία με τον Παναιτωλικό που διεξάγεται στο γήπεδο του Αγρινίου στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League, με την οποία και ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της πρεμιέρας. 

Η ομάδα της Φθιώτιδας, θέλει να ξεκινήσει με το... δεξί τις υποχρεώσεις της στο φετινό "μαραθώνιο" και με τον Μαρίνο Σατσιά πλέον στη θέση του προπονητή, να πάρει το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα πριν τα δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον Ολυμπιακό στη Λαμία.  

Πρεμιέρα για τους "κυανόλευκους" λοιπόν στο πρωτάθλημα αλλά και για το φετινό τους πλάνο με τη δημιουργία ενός νέου κατά το μεγαλύτερο μέρος του, ρόστερ και ενός συνόλου, με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας που όλοι επιθυμούν να τους οδηγήσει σε νέες επιτυχίες.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Λιάβας, Παντελάκης, Σιέλης, Μαυρίας, Πέρες, Μπελεβώνης, Μπουζούκης, Τορεχόν, Ντίαζ, Λομόνακο

ΠΑΣ Λαμία (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Κορνέζος, Γιαννούτσος, Αντράντε, Ντεντάκης, Νούνιες, Αθανασακόπουλος, Σαραμαντάς, Φουρτάδο, Μέκιτς, Βλαχομήτρος

 

Η εξέλιξη της αναμέτρησης: 

 

1' Έναρξη του α' ημιχρόνου

9' Ακυρώθηκε γκολ του Παναιτωλικού καθώς ο Τορεχόν ήταν φανερά εκτεθειμένος.

13' Αποβολή για τον Παναιτωλικό. Ο Σιέλης αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Βλαχομήτρο λίγο έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού. Στην αρχή ο διαιτητής Πολυχρόνης δεν είχε δείξει κάποια παράβαση, αλλά στη συνέχεια τον κάλεσαν από το VAR και αφού είδε τη φάση, καταλόγισε την ποινή. Έτσι πολύ νωρίς ο Παναιτωλικός, μένει με 10 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο.

14' Ο Φουρτάδο εκτέλεσε απευθείας και συρτά το φάουλ για τη Λαμία, με τον Τσάβες να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

24' Πρώτη καλή στιγμή στο ματς για τη Λαμία, με τον Νούνιες να πιάνει ένα σουτ έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού και τον Τσάβες να πέφτει και να μπλοκάρει. 

31' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιάβα για τον Παναιτωλικό, με τον Κόστιτς να απομακρύνει με τις γροθιές. 

32' Μεγάλη επέμβαση του Κόστιτς σε τετ α τετ του Λομόνακο που κράτησε το 0-0 για τη Λαμία. Ο ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού, εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Γιαννούτσου και βγήκε μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα της Λαμίας, με τον Κόστιτς ωστόσο να τον "νικά" και να αποκρούει σωτήρια.

33' Ο Τσάβες πήγε να πιάσει στον... ύπνο τον Κόστιτς και να τον... κρεμάσει από τη μία εστία στην άλλη, αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας, κατάφερε και απομάκρυνε σε κόρνερ. 

37' Ο Αντράντε αν και βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή του Παναιτωλικού, δεν μπόρεσε να κοντρολάρει και να εκτελέσει από κοντά. Στη συνέχεια της φάσης υπήρξε μικρή αψιμαχία του "κυανόλευκου" παίκτη με τον Τσάβες αλλά γρήγορα τα πνεύματα ηρέμησαν.

40' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιάβα για τον Παναιτωλικό, με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

41' Ο Σαραμαντάς δοκίμασε μια σέντρα-σουτ για τη Λαμία, με τη μπάλα να περνάει άουτ. 

43' Νέο λάθος από πλευράς Λαμίας που για λίγο δεν το πλήρωσε και μάλιστα με αυτογκόλ! Μετά από γέμισμα των γηπεδούχων, ο Κόστιτς βγήκε από την περιοχή του και προσπάθησε να διώξει τη μπάλα με το κεφάλι, προ του Λομόνακο αλλά προς τα πίσω και η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

45' Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων. 

45+1' Ο Παναιτωλικός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κόστιτς μετά από γυριστό του Λομόνακο όμως το γκολ, σύμφωνα με τον βοηθό, ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η φάση τσεκάρεται από το VAR. Το γκολ του Παναιτωλικού, τελικά δεν μέτρησε! Μετά από εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Τορεχόν με κεφαλιά βρήκε τον Λομόνακο, ο οποίος όμως ήταν σε θέση οφσάιντ. 

45+4' Λήξη του α' ημιχρόνου.  

 

46' Έναρξη του β' ημιχρόνου

46' Διπλή αλλαγή για τη Λαμία. Οι Ραντόνια και Γκουίντο πέρασαν στις θέσεις των Ντεντάκη και Αθανασακόπουλου αντίστοιχα.

55' Μακρινό σουτ του Μέκιτς για τη Λαμία, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. 

56' Πολύ καλή ευκαιρία για τη Λαμία να ανοίξει το σκορ, με τον Σαραμαντά να σουτάρει από καλή θέση μέσα από την περιοχή του Παναιτωλικού και τον Τσάβες να πέφτει και να διώχνει σε κόρνερ. 

58' Νέα ευκαιρία από πλευράς Λαμίας, με τον Φουρτάδο να δοκιμάζει ένα σουτ εκτός περιοχής και τη μπάλα να φεύγει άουτ.

65' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ!!! Ο Νούνιες με ωραία κάθετη βρήκε τον Φουρτάδο που έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και η μπάλα αφού βρήκε και στο πόδι του Λιάβα, έφτασε στον Βλαχομήτρο που με κεφαλιά νίκησε τον Τσάβες για να κάνει το 0-1 για τους "κυανόλευκους". 

67' Διπλή αλλαγή για τη Λαμία. Οι Ρινγκ και Μπίκοφ πέρασαν στις θέσεις των Σαραμαντά και Νούνιες αντίστοιχα.

69' Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Ο Μαϊντέβατς πέρασε στη θέση του Λομόνακο.

72' Δυνατό μακρινό σουτ του Ντίαζ για τους Αγρινιώτες με τον Κόστιτς να πέφτει και να μπλοκάρει. 

74' Διπλή αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Οι Νικολάου και Κουντούρης πέρασαν στις θέσεις των Μπελεβόνη και Μπουζούκη αντίστοιχα.

79' Καλή εκτέλεση φάουλ του Μέκιτς από τα αριστερά αλλά κανείς παίκτης της Λαμίας δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Τσάβες. 

82' Αποβολή για τη Λαμία. Ο Γκουίντο έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Παντελάκη και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Πολυχρόνη κι έτσι αφήνει την ομάδα του με 10 παίκτες.

84' Διπλή αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Οι Τσελίκτσκοβιτς και Λαχούντ πέρασαν στις θέσεις των Παντελάκη και Πέρες αντίστοιχα. 

84' Αλλαγή για τη Λαμία. Ο Δοϊρανλής πέρασε στη θέση του Βλαχομήτρου. 

87' Πέναλτι για τον Παναιτωλικό. Σε χέρι του Κορνέζου στην προσπάθεια του να διώξει με κεφαλιά τη μπάλα.

88' Ο Ντίαζ ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι για τον Παναιτωλικό με τη μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Κόστιτς!

90' Έξι τα λεπτά των καθυστερήσεων. 

90+6' Λήξη της αναμέτρησης. Ο ΠΑΣ Λαμία πήρε σπουδαίο "τρίποντο" στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος. 

 

    

 

Απόψεις