Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Το Σφακιανό πριόνισμα στην καρέκλα του Κασσελάκη

Άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου στον ΣΥΡΙΖΑ. Αμφισβητείται αμφίπλευρα ο πρόεδρος του κόμματος. Όλα τα σενάρια.

Θα «φτάσει» ο Στέφανος Κασσελάκης μέχρι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στις αρχές Οκτώβρη, με την ιδιότητα του προέδρου του κόμματος;

Το ερώτημα πλανάται πια πάνω από την Κουμουνδούρου μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Εκεί όπου αμφισβητήθηκε σε πολιτικό επίπεδο η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και είναι εξαιρετικά πιθανό αυτό να συμβεί και με καταστατικό τρόπο.

Αμφισβήτηση

Ο Στέφανος Κασσελάκης διεμήνυσε στη λήξη της συνεδρίασης του οργάνου πως «δεν πρόκειται να τα βροντήξω». Απαντώντας έτσι στην αμφισβήτηση που δέχθηκε ευθέως από τον Παύλο Πολάκη με τη φράση «η ηγεσία δεν μπορεί να δώσει πολιτικές λύσεις. Χρειάζονται αλλαγές».

Στην ίδια συνεδρίαση, αμφισβητήθηκε και από τα στελέχη των λεγόμενων «87». Δηλαδή όσους θεωρούνται συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα και αμφισβητούν συνολικά την πορεία του κόμματος. Επίσης, αμφισβητούν τη δυνατότητά του να αποτελέσει εναλλακτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη με τη σημερινή του ηγεσία.

Οι εξελίξεις, όμως, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται πλέον να εξαρτώνται από τη βούληση του προέδρου του. Αφού όλα δείχνουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να «σταθεί» στη θέση του επικεφαλής της Κουμουνδούρου δίχως τη στήριξη του Παύλου Πολάκη. Ιδίως από τη στιγμή που ο βουλευτής Χανίων φαίνεται να έχει πολύ μεγάλη επιρροή στο τμήμα εκείνο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούν τους μέχρι πρότινος υποστηρικτές του προέδρου του.

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων