Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η Λυών έβγαλε την πλειοψηφία των παικτών στη μεταγραφική αγορά


Η γαλλική Λυών έχει τοποθετήσει την πλειοψηφία των παικτών στη μεταγραφική αγορά σε μια προσπάθεια να πετύχει τον στόχο των οικονομικών πωλήσεων πριν από το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, ανέφερε η γαλλική εφημερίδα «L'Equipe» την Πέμπτη.

«Η διοίκηση της Olympique Lyonnais μόλις έστειλε το μήνυμα ότι από εδώ και στο εξής σχεδόν όλοι είναι προς πώληση, αρκεί κάποιος να πληρώσει το σωστό τίμημα», αναφέρει η εφημερίδα.

Όταν ρωτήθηκε για το ρεπορτάζ της Equipe, εκπρόσωπος της Λυών είπε στο Reuters ότι δεν σχολιάζουν τις φήμες της αγοράς.

Η γαλλική πλευρά στοχεύει να συγκεντρώσει 100 εκατομμύρια ευρώ πριν κλείσει η μεταγραφική περίοδος. Η Εquipe ανέφερε ότι χρειάζονταν ακόμα 75 εκατομμύρια ευρώ για να πετύχουν τον στόχο τους.

Έχουν ξοδέψει 134 εκατομμύρια ευρώ τους τελευταίους δύο μήνες, περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στη Γαλλία. Τον Ιούλιο έκαναν ρεκόρ συλλόγου, καθώς ξόδεψαν 34 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσουν τον αμυντικό Μούσα Νιακατέ από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Την Πέμπτη, οι επτά φορές πρωταθλητές της Ligue 1 ανακοίνωσαν τη μεταγραφή του Γάλλου αμυντικού Μαμαντού Σαρ στο Στρασβούργο έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Τον περασμένο μήνα η Λυών διαβεβαίωσε την οικονομική αρχή της Ligue 1 ότι θα συγκεντρώσει 100 εκατομμύρια ευρώ σε πωλήσεις αυτό το καλοκαίρι, αποφεύγοντας περαιτέρω περιορισμούς από τον οικονομικό επόπτη του πρωταθλήματος.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο σύλλογος συγκέντρωσε περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ για να αναχρηματοδοτήσει το χρέος του.

Η Λυών ανήκει στην Eagle Football Group, μια επενδυτική εταιρεία χαρτοφυλακίου εισηγμένη στο Παρίσι που κατέχει επίσης μερίδια στη Μποταφόγκο της Βραζιλίας, στη βελγική Μόλενμπεκ και στην Κρίσταλ Πάλας στην Αγγλία.

Ο Τζον Τέξτορ, ένας Αμερικανός επιχειρηματίας που ελέγχει τον όμιλο, έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να πουλήσει το μερίδιό του στην Πάλας προκειμένου να αποκτήσει την Έβερτον.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

Σε θετική κατεύθυνση οι εξαγγελίες για τη διαχείριση των Δασών@ Οι εξαγγελίες του υπουργού Περιβάλλοντος Θεόδωρου Κυριακάκη για το νέο μοντέλο διαχείρισης των δασών...
randomness