Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πλήθος κόσμου στην γιορτή του Αγίου Φανουρίου στη Λαμία

“Γέμισε” φανουρόπιτες το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου στην οδό Παπαποστόλου, στη Λαμία, παραμονή της εορτής του. 

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, για την εορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Φανουρίου.




Τον πανηγυρικό Εσπερινό τέλεσε ο Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών ενώ παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειαρχης Φθιώτιδας, Ηλίας Σανίδας, ο Δήμαρχος Λαμιεων, Πανουργιάς Παπαϊωάννου και ο Αντιδήμαρχος, Δημήτρης Κυριτσης.



Μεγάλη ήταν η προσέλευση των πιστών που παρακολούθησαν τον Μέγα Εσπερινό, ενώ δεκάδες ήταν και οι φανουρόπιτες τις οποίες παρέδωσαν προς ευλογία οι γυναίκες και στη συνέχεια μοιράστηκαν στους πιστούς.




Η φανουρόπιτα, σύμφωνα με την παράδοση, είναι το κάθε τάμα και η κάθε προσευχή που ζητάμε από τον Άγιο, να μας το φανερώσει κυρίως ομως χαρίζοντας υγεία σε όλο τον κόσμο.




Κάθε χρόνο στις 26 και 27 Αυγούστου οι Εκκλησίες γεμίζουν από φανουρόπιτες φτιαγμένες από τις νοικοκυρές.

Πρόκειται για μια μίξη, λαϊκής παράδοσης, πίστης και τοπικών εθίμων.




Ο Άγιος Φανούριος είναι από τους πιο αγαπητούς Αγίους σε όλο τον ελληνικό λαό, που κάθε χρόνο τιμά και πανηγυρίζει την μνήμη του στις 27 Αυγούστου.




Είναι αναμφίβολα μια άγια, μορφή, που ξεχωρίζει με τον δικό του τρόπο ανάμεσα στους άλλους Αγίους της χριστιανοσύνης, γιατί δεν τιμάται απλώς σε μια μόνον ημε­ρομηνία, αλλά η πίστη των χριστιανών κά­νει συχνά τη γνωστή φανουρόπιτα.



Ο Άγιος Φανούριος ακόμα μας δίδαξε, πως το στεφάνι της ενάρετης ζωής δεν κερ­δίζεται εύκολα, αλλά μόνον με συνεχείς δο­κιμασίες, με θάρρος, υπομονή και αντοχή.

 

 

    

 

Απόψεις

Ο θερινός κινηματογράφος@ Θα συμφωνήσουμε απόλυτα με τον Βασίλη Κυριακάκη. Είδαμε και πάθαμε για να ανοίξει ο Θερινός Κινηματογράφος της Λαμίας και αντί να βάλουν οι...