Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Οι Δήμοι εκπέμπουν SOS για την οικονομική τους κατάσταση

• Οι Δήμαρχοι ζητούν από την κυβέρνηση έκτακτη επιχορήγηση μέσα στον Σεπτέμβριο προκειμένου να μπορέσουν οι Δήμοι να καλύψουν τα λειτουργικά τους κόστη


Η συνάντηση της Διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη χώρα.  

Το ζήτημα των οικονομικών των Δήμων βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παρά την αύξηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) κατά τα έτη 2023 – 2024 και το νέο σύστημα κατανομής τους, οι Δήμοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Η αύξηση του μισθολογικού κόστους, η μη αποκλιμάκωση του ενεργειακού κόστους και η επιβολή του τέλους ταφής έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση οικονομικής ασφυξίας σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Τα οικονομικά των Δήμων απασχόλησαν και την τελευταία συνεδρίαση της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, με τον πρόεδρο του ΔΣ Νίκο Σουλιώτη να δηλώνει ότι «πολλοί Δήμοι είναι στο κόκκινο και δεν μπορούν να κλείσουν προϋπολογισμούς», επισημαίνοντας οτι στη συνεδρίαση της ΠΕΔ στις 18 Σεπτεμβρίου στη Λιβαδειά θα δοθεί η δυνατότητα να γίνει διεξοδική συζήτηση γύρω απο τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης.

Όλα τα θέματα των διεκδικήσεων της Αυτοδιοίκησης, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ, παραμένουν ανοιχτά και το επόμενο διάστημα μέχρι το συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Ρόδο το Νοέμβριο θα μας δοθεί η ευκαιρία μέσα από τις συναντήσεις που θα έχουμε με όλους τους Δημάρχους να τα αναδείξουμε αναζητώντας τις καλύτερες δυνατές λύσεις για τους Δήμους.

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο του Σαββάτου 31 Αυγούστου - Kυριακής 1 Σεπτεμβρίου.

 

 

    

 

Απόψεις

Ο θερινός κινηματογράφος@ Θα συμφωνήσουμε απόλυτα με τον Βασίλη Κυριακάκη. Είδαμε και πάθαμε για να ανοίξει ο Θερινός Κινηματογράφος της Λαμίας και αντί να βάλουν οι...
randomness