Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 02 Σεπτεμβρίου έως 08 Σεπτεμβρίου 2024

 

Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα

Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών

από 02 Σεπτεμβρίου έως 08 Σεπτεμβρίου 2024

________________________________________________________

Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2024

Ετοιμασίες εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίας Ερμιόνης του Πολυδύναμου Κέντρου Κοινωνικής και Προνοιακής Διακονίας Ανατολικής Φθιώτιδος.

Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024

18:00 μ.μ.: Αναχώρηση της δια οχημάτων λιτανευτικής πομπής μεταφοράς των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, πολιούχου Αθηνών, του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου, Αρχιεπισκόπου Σεβαστείας και του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Σώζοντος εκ της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Σωτήρος (Αγίου Βλασίου) Στυλίδος.

18:30 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων και Κατάθεση των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, πολιούχου Αθηνών, του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου, Αρχιεπισκόπου Σεβαστείας και του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Σώζοντος στον Ιερό Ναό Αγίας Ερμιόνης στο Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής και Προνοιακής Διακονίας Ανατολικής Φθιώτιδος (Βασιλική Στυλίδος).

 

20:00 μ.μ. Επίσημη παρουσίαση του Οικοτροφείου Νόσου Αλτσχάιμερ (Alzheimer), Άνοιας & Συναφών Παθήσεων «Η Αγία Ερμιόνη» του Πολυδύναμου Κέντρου Κοινωνικής και Προνοιακής Διακονίας Ανατολικής Φθιώτιδος.

Θα συμμετάσχει και η παιδική χορωδία του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» με την επιμέλεια της καθηγήτριας κ. Κατερίνας Κωνσταντίνου.

Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024

06:00 π.μ.: Όρθρος, Τελετή των Εγκαινίων και η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Ερμιόνης στο Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής και Προνοιακής Διακονίας Ανατολικής Φθιώτιδος (Βασιλική Στυλίδος).

 

11:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση επί του μνήματος του μακαριστού Μεγάλου Ευεργέτου Αργύρη Πετρή.

11:30 π.μ.: Εόρτια δεξίωση με την συμμετοχή της Χορωδίας του Συλλόγου Γυναικών Στυλίδος σε συνεργασία με το παράρτημα Στυλίδος του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» με την επιμέλεια του καθηγητή κ. Ευθυμίου Τσούμα.

19:00 μ.μ.: «Καθένας το ταξίδι του…»

Έκθεση Φωτογραφίας της  Φωτογραφικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμένων Βούρλων «Νεανικός Παλμός» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος».

Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024 

08:30 π.μ.: Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στον Παιδικό Σταθμό Αταλάντης.

09:15 π.μ.: Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στον Παιδικό Σταθμό Λιβανατών.

10:00 π.μ.: Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στον Παιδικό Σταθμό Μαλεσίνας.

10:45 π.μ.: Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στον Παιδικό Σταθμό Λάρυμνας.

11:15 π.μ.: Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στον Παιδικό Σταθμό Μαρτίνου.

18:55 μ.μ.: «EKO ACROPOLIS RALLY OF GODS».

19:45 μ.μ.: Ενημερωτική συνάντηση με τα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου της Αιαντείου Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αταλάντης προεδρεύοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

20:00 μ.μ.: «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…».

Τελετή λήξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2024 του Εφορευτικού Συμβουλίου και του Προσωπικού της Αιαντείου Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αταλάντης.

22:45 μ.μ.: «Ταξιδεύοντας μέσα από μεγάλους ερμηνευτές…»

Αποφώνηση του Μουσικού Οδοιπορικού που διοργανώνει από τις 21:30 μ.μ. το Παράρτημα Δυτικής Φθιώτιδος του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» με την συμμετοχή των μαθητών του Παραρτήματος στην κεντρική πλατεία Μακρακώμης.

Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2024

07:00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο παλαιό καθολικό της Ιεράς Μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ (Ταξιαρχών) Οίτης.

18:00 μ.μ.: Χαιρετισμός στην τελετή έναρξης των εκδηλώσεων για τα «Θερμοπύλια 2024».

18:45 μ.μ.:  «Τεχνολογικά επιτεύγματα των Αρχαίων Ελλήνων»

Εγκαίνια και παρουσίαση της περιοδικής έκθεσης υπό την επίβλεψη του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Θερμοπύλια 2024».

19:00 μ.μ.: «Η σημασία ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος των περιοχών και η συμβολή του στην περιφερειακή ανάπτυξη»

Ημερίδα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Θερμοπύλια 2024» στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.

Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024

07:00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Μεγαλομάρτυρος Σώζοντος. (Μετόχιον Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Αντινίτσης).

19:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Αντινίτσης.

 

Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024

07:00 π.μ.:  Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Δαμάστας.

Αγιασμός εγκαινίων του νέου Ξενώνα Φιλοξενίας και Ευποιΐας της Δυτικής Πτέρυγας της Μονής

 

16:00 μ.μ.: «EKO ACROPOLIS RALLY OF GODS».

20:00 μ.μ.: Μουσική εκδήλωση στον Αρχαιολογικό Χώρο των Θερμοπυλών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Θερμοπύλια 2024».

Εισήγηση του κ. Γιώργου Τσομή, Καθηγητή του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, του Δημοκρίτειου  Πανεπιστημίου Θράκης με θέμα: «Ο ρόλος της μουσικής στην καθημερινότητα και στην παιδεία των αρχαίων Ελλήνων»

20:30 μ.μ.:  Βράβευση της κ. Γιώτας Βέη, για την 50ετή προσφορά της στο παραδοσιακό τραγούδι και τη διάδοσή του στην Ελλάδα και το εξωτερικό στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Θερμοπύλια 2024».

20:40  μ.μ.: Συναυλία με θέμα: «Η αρχαία λύρα στον χρόνο και τον χώρο. Ένα μουσικό ταξίδι από την Κρήτη έως τη Θράκη» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Θερμοπύλια 2024».

ΠΗΓΗ:ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΘ/ΔΟΣ

    

 

randomness