Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Φαραντούρης: Αν γίνουν εκλογές για πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ το σκέφτομαι σοβαρά να είμαι υποψήφιος – Ο ρόλος μου είναι ειρηνοποιός

Ανοιχτό άφησε ο Νίκος Φαραντούρης για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση νέας εκλογικής διαδικασίας στο κόμμα ενόψει της κρίσιμης Κεντρικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο MEGA ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «σε περίπτωση που γίνουν εκλογές για πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ, το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να είμαι υποψήφιος».

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως την «πιο αξιοπρεπή» λύση «σε αυτή τη συγκυρία» τις εκλογές για ανάδειξη νέου προέδρου. «Αν η προσφυγή στα μέλη μας ήταν κάποια λύση για την εκτόνωση της κρίσης και της εσωστρέφειας, απάντησα ότι σίγουρα δεν είναι μία ιδανική λύση, είναι όμως μία κάποια λύση. Ίσως η καλύτερη δυνατή αυτή τη στιγμή. Δεν το εισηγούμαι ως ιδανική λύση, αλλά ως βέλτιστη δυνατή. Αυτό το σπιράλ εσωστρέφειας, απαξίωσης και φθοράς πρέπει με οποιονδήποτε τρόπο να σταματήσει».

ΠΗΓΗ:15MINUTES.GR