Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πυγμαχία- Η Αλγερία της Κελίφ και η Ιαπωνία εντάχθηκαν στην World Boxing

 Η Αλγερία, της οποίας η αθλήτρια Ιμάν Κελίφ κέρδισε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού στην κατηγορία -66 κιλά εν μέσω διαμάχης για το φύλο της, και η Ιαπωνία έχουν ενταχθεί στο World Boxing, αυξάνοντας τα μέλη του νεοσύστατου οργανισμού σε 44 εθνικές ομοσπονδίες, ανακοίνωσε σήμερα (10/9) η World Boxing.

 Η World Boxing εμφανίζεται ως ένας δυνητικά νέος παγκόσμιος οργανισμός για το άθλημα, αφού  αφαιρέθηκε η αναγνώριση της Διεθνούς ομοσπονδίας Πυγμαχίας (International Boxing Association) πέρυσι από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) για θέματα οικονομικών και διοίκησης.

 Η Κελίφ και η Λιν Γιου τινγκ της Ταϊβάν βρέθηκαν στο επίκεντρο στους Αγώνες του Παρισιού τον περασμένο μήνα σχετικά με τη συμμετοχή τους, αφού αποκλείστηκαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 από την IBA,  που ανέφερε ότι οι εξετάσεις χρωμοσωμάτων φύλου τις έκριναν μη επιλέξιμες.
 Αλλά αγωνίστηκαν στην κατηγορία των γυναικών στο Παρίσι μετά την απόφαση της ΔΟΕ.
 Και οι δύο κατέκτησαν χρυσά μετάλλια στις κατηγορίες βάρους τους.

 «Οι εθνικές ομοσπονδίες για την πυγμαχία στην Ιαπωνία και την Αλγερία έχουν γίνει οι δύο τελευταίες χώρες που εντάχθηκαν στην World Boxing», ανέφερε η World Boxing.
 Έτσι η World Boxing έχει πλέον συνολικά 44 μέλη, επτά από τα οποία είχαν ενταχθεί μετά τους Αγώνες του Παρισιού, και περισσότερες χώρες είναι στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για ένταξη:
 «Οι προσθήκες της Ιαπωνίας και της Αλγερίας ενισχύουν το παγκόσμιο προφίλ της World Boxing αυξάνοντας την παρουσία μας στην Ασία και την Αφρική», δήλωσε ο επικεφαλής της World Boxing, Μπόρις φαν ντερ Βορστ.
 «Η απόφασή τους να συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Πυγμαχία αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της διαδεδομένης επιθυμίας για αλλαγή που υπάρχει στο άθλημά μας και δείχνει πόσο σημαντικό είναι να διατηρήσουμε τη θέση της πυγμαχίας στην καρδιά του Ολυμπιακού Κινήματος».

 Η Αλγερία είχε αντιταχθεί στην απόφαση της IBA να τους αποκλείσει πέρυσι στα μέσα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και χαιρέτισε την απόφαση της ΔΟΕ να επιτρέψει στην αθλήτριά της να πυγμαχήσει στους Αγώνες του Παρισιού.
 Η ΔΟΕ δεν έχει συμπεριλάβει το άθλημα στο πρόγραμμα των Αγώνων του Λος Άντζελες του 2028 ακόμη και προέτρεψε τις εθνικές ομοσπονδίες πυγμαχίας να δημιουργήσουν έναν νέο παγκόσμιο οργανισμό πυγμαχίας που θα αντικαταστήσει την IBA διαφορετικά κινδυνεύει να χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε τέσσερα χρόνια, σημειώνοντας ότι μια απόφαση θα ληφθεί το 2025.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

randomness