Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο Λουτσέσκου προσθέτει ακόμη έναν κεντρικό αμυντικό στο ρόστερ του - «Έκλεισε» Λόβρεν για δύο χρόνια o ΠΑΟΚ

Εστω και την τελευταία στιγμή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (11/9) ο ΠΑΟΚ καταφέρνει - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - να προσθέσει ακόμη έναν κεντρικό αμυντικό στο ρόστερ του. Ο Ντέγιαν Λόβρεν συμφώνησε για διετές συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι με τη σειρά τους τα βρήκαν με τη Λυών, προκειμένου να αποσπάσουν την ελευθέρας του 35χρονου Κροάτη κεντρικού αμυντικού.
 
Έπειτα από τα «ναυάγια» με τις περιπτώσεις των Παντελή Χατζηδιάκου και Ουμάρ Σολέ, οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν εν τέλει σε συμφωνία για την απόκτηση του Λόβρεν. Γεννημένος στη Ζένιτσα, ο 78 φορές Κροάτης διεθνής ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ντινάμο Ζάγκρεμπ (57 συμμετοχές, 3 γκολ, 1 ασίστ). Τον Ιανουάριο του 2010, έναντι 9.000.000 ευρώ μετακόμισε στη Λυών και 2,5 μετά η Σαουθάμπτον (31 ματς, 2 γκολ, 1 ασίστ) έδωσε 10.000.000 για να τον κάνει δικό της. Γρήγορα ήρθε η πρόταση της Λίβερπουλ (185 εμφανίσεις, 8 γκολ, 4 ασίστ), ύψους 25,3 εκ. ευρώ, με τον δεξιοπόδαρο στόπερ να πηγαίνει στο «Άνφιλντ» για μια γεμάτη εξαετία.

Τον Αύγουστο του 2020 αρχίζει για τον ύψους 1,88μ. κεντρικό αμυντικό η... ρωσική περιπέτεια με τη φανέλα της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (63 ματς, 3 γκολ, 3 ασίστ), η οποία δαπάνησε 12.000.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της. Στο 1/6 της τιμής τον πούλησε τον Ιανουάριο του 2023 στη Λυών (134 συμμετοχές, 4 γκολ, 3 ασίστ στις δύο θητείες). Τελευταίο ματς του Λόβρεν με την Ολυμπίκ, αυτό κόντρα στη Ρεν στις 26 Ιανουαρίου του 2024, καθώς εν συνεχεία ήταν συνεχώς μεταξύ πάγκου και εξέδρας.

Πλέον, κι εφόσον ο ΠΑΟΚ προλάβει την ολοκλήρωση των μεταγραφών, ο Λόβρεν θα αγωνίζεται με τα «ασπρόμαυρα» για την επόμενη διετία, δίνοντας στον Ραζβάν Λουτσέσκου μία επιπλέον επιλογή για το κέντρο της άμυνας πέραν από αυτές των Γιάννη Μιχαηλίδη, Ομάρ Κόλεϊ και Τόμας Κεντζιόρα.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

Γράφει η Αρχοντούλα  Ζωγραφοπούλου - Τσιάμη  Η Ελλαδίτσα μας τσουλάει δεν προχωράει, εδώ και πέντε χρόνια με την αυτοδύναμη κυβέρνηση του Μητσοτάκη που δεν τα...
randomness