Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η Τζιρόνα απειλεί την... απόλυτη Μπαρτσελόνα, δοκιμασία στο Σαν Σεμπαστιάν για τη Ρεάλ


Δύσκολες εκτός έδρας αποστολές περιμένουν την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ με την επανέναρξη του ισπανικού πρωταθλήματος, ύστερα από τη διακοπή για τα παιχνίδια του Nations League. Οι «μπλαουγκράνα» θα παραμείνουν σε κάθε περίπτωση στην κορυφή (αφού βρίσκονται στο +4 από τις ομάδες που ακολουθούν), αλλά, για να συνεχίσουν με το απόλυτο νικών, θα πρέπει να καταφέρουν να περάσουν αλώβητοι από το γειτονικό «Μοντιλίβι», όπου τους περιμένει η Τζιρόνα. Η ομάδα-έκπληξη της περσινής La Liga, παρότι έχασε σημαντικά στελέχη της το καλοκαίρι και ξεκίνησε με ένα βαθμό στα πρώτα δύο παιχνίδια της σεζόν, προέρχεται από δύο σερί νίκες και θέλει άλλη μία επιτυχία, πριν την ιστορική πρεμιέρα της στο Champions League και την επίσκεψη στο «Παρκ ντε Πρενς». Η Μπαρτσελόνα, που ξεκινά και εκείνη την ευρωπαϊκή... περιπέτειά της την επόμενη εβδομάδα στο Μονακό, καλείται να αποδείξει το προσεχές διάστημα ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στο βεβαρυμένο πρόγραμμα, παρά το σχετικά «ρηχό» ρόστερ που έχει στη χέρια του ο Χάνσι Φλικ. Σημειωτέον ότι πέρυσι η Τζιρόνα νίκησε δύο φορές τους «μπλαουγκράνα» στο πρωτάθλημα, και μάλιστα με το ίδιο σκορ (4-2).

Έχοντας ήδη «πετάξει» τέσσερις βαθμούς σε έδρες μικρομεσαίων αντιπάλων (Μαγιόρκα και Λας Πάλμας), η Ρεάλ θα επιδιώξει να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη της μακριά από το «Μπερναμπέου». Η δοκιμασία των πρωταθλητών Ευρώπης στο πάντα... αφιλόξενο Σαν Σεμπαστιάν είναι εξ ορισμού δύσκολη, έστω κι αν η Σοσιεδάδ -εκ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ στο Europa League- δεν έχει δείξει σε καλή κατάσταση στο ξεκίνημα της χρονιάς, ενώ υπάρχουν και οι σημαντικές απουσίες των Μπέλιγχαμ, Καμαβινγκά και ενδεχομένως του Τσουαμενί, που επέστρεψε τραυματίας από τις υποχρεώσεις του με την εθνική Γαλλίας.

Πιο εύκολη -θεωρητικά τουλάχιστον- αποστολή έχει η Ατλέτικο, η οποία υποδέχεται την ουραγό και απογοητευτική ως τώρα Βαλένθια, ενώ η αήττητη Βιγιαρεάλ, που ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με τις δύο ομάδες της Μαδρίτης, δοκιμάζεται στη Μαγιόρκα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της La Liga:


Μπέτις-Λεγανές               13/9
Μαγιόρκα-Βιγιαρεάλ           14/9
Εσπανιόλ-Αλαβές              14/9
Σεβίλη-Χετάφε                14/9
Σοσιεδάδ-Ρεάλ Μαδρίτης       14/9
Θέλτα-Βαγιαδολίδ             15/9
Τζιρόνα-Μπαρτσελόνα          15/9
Λας Πάλμας-Αθλέτικ Μπιλμπάο  15/9
Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαλένθια   15/9
Ράγιο Βαγεκάνο-Οσασούνα      16/9

 


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 4 αγώνες)
Μπαρτσελόνα          12
Ρεάλ Μαδρίτης         8
Ατλέτικο Μαδρίτης     8
Βιγιαρεάλ             8
Τζιρόνα               7
Αλαβές                7
Οσασούνα              7
Θέλτα                 6
Λεγανές               5
Μαγιόρκα              5
Ράγιο Βαγεκάνο        4
Σοσιεδάδ              4
Αθλέτικ Μπιλμπάο      4
Εσπανιόλ              4
Βαγιαδολίδ            4
Χετάφε                3 -3αγ.
Μπέτις                2 -3αγ.
Λας Πάλμας            2
Σεβίλη                2
Βαλένθια              1

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλείου  Οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος για τα μέτρα της λειψυδρίας, είναι μια απλή επιβεβαίωση μιας πορείας εμπορικής...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness