Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Βαθαίνει η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ-Βγήκαν τα μαχαίρια και στη Φθιώτιδα -Σκληρή απάντηση Βασιλικής Λάζου σε δήλωση του Γιάννη Σαρακιώτη

Βαθαίνει η κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκαλώντας εσωκομματικές συγκρούσεις και σε περιφερειακό επίπεδο.

Το γάντι στον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βουλευτή Φθιώτιδας Γιάννη Σαρακιώτη, έριξε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λάζου κατηγορώντας τον εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν έχει το πολιτικό σθένος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί και να παραιτηθεί.

Αιτία της προσωπικής επίθεσης που εξαπέλυσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στο βουλευτή Φθιώτιδας αποτέλεσε μια δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν μια συγνώμη όχι μόνο προς τα μέλη και τους φίλους του κόμματος αλλά και προς τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες.

Η τελευταία φράση περί υγιώς σκεπτόμενων πολιτών προκάλεσε την έκρηξη της Βασιλικής Λάζου η οποία απάντησε στο βουλευτή με σκληρές εκφράσεις.

Η δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προκάλεσε την αντίδραση της κ. Λάζου ήταν η εξής: “Έχουμε σκορπίσει την απογοήτευση έχουμε σταθεί κατώτεροι των περιστάσεων και θεωρώ ότι οφείλουμε μία συγνώμη όχι μόνο προς τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την κατάσταση στην οποία τους έχουμε φέρει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα αλλά και προς τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες οι οποίοι αναμένουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ασκεί δίκαιη και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση καταθέτοντας προτάσεις”.

Η αντίδραση της κ. Λάζου ήταν άμεση: “Διανύετε την τρίτη κοινοβουλευτική σας θητεία και είστε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, το μοναδικό στη Φθιώτιδα, ήσασταν από αυτούς που στήριξαν ανοιχτά τον κύριο Κασσελάκη και έλαβαν θέσεις στο νέο μηχανισμό του προέδρου (συντονιστής κοινοβουλευτικής ομάδας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος). Επιπλέον κατέχετε ανώτατη κομματική θέση ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Θεωρείτε πως με ένα συγνώμη, σας απογοητεύσαμε, ξεμπερδεύετε από τις ευθύνες για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, την απομείωση του πολιτικού του κεφαλαίου, την απουσία δυναμικής αντιπολίτευσης του κομματικούς βυζαντινισμούς, την κατρακύλα από το 36 στο 15%” έγραψε η Βασιλική Λάζου στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, προσθέτοντας τα εξής: “είναι θέμα συναισθημάτων δηλαδή και όλα σβήνονται με μία συγνώμη και συνεχίζουμε τόσο απλά ; Το ότι κανείς δεν έχει το ουσιαστικό σθένος εκτός του Αλέξη Τσίπρα που παραιτήθηκε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί μας οδήγησε ως εδώ. Πολιτική αυτοκριτική χρειάζεται και μάλιστα γενναία. Και δεύτερον τι σημαίνει η υγιώς σκεπτόμενοι πολίτες υπάρχουν δηλαδή και μη υγιώς όποιος διαφωνεί μαζί μας πολιτικά είναι άρρωστα σκεπτόμενους δηλαδή ; Κάτι τέτοια έλεγε η χούντα για τους αριστερούς κρίμα να τα επαναφέρετε στο δημόσιο λόγο”.

 

 

 

 

    

 

Απόψεις

☛ Συνάντηση με τους εκκαθαριστές του Οργανισμού Κωπαΐδας πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γιώργος Ντασιώτης. Με την ολοκλήρωση του έργου θα υπάρχει πλήρης...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness