Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Θρεπτικά “back to school” σνακ

Η κλινική διαιτολόγος Βαλεντίνη Ρίζου, MSc. μοιράζεται μαζί μας 2 γρήγορες συνταγές μάφιν για δυνατή επιστροφή στο σχολείο!

 Θρεπτικά και γευστικά γλυκά μάφιν πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες που θα ξετρελάνουν τα παιδιά! Για την μεταφορά τους μπορείς να χρησιμοποιήσεις φαγητοδοχεία με παιδικούς ήρωες ώστε να τα απολαμβάνουν στο σχολείο, στην εκδρομή, στο ολοήμερο! Φυσικά τα μάφιν που μοιράζομαι μαζί σου είναι κατάλληλα και για το γραφείο της μαμάς και του μπαμπά!

 Μάφιν μπανάνας

Υλικά για 12 τεμάχια

  • 3 μεγάλες ώριμές μπανάνες
  • 2 αυγά
  • 80γρ μέλι
  • 60γρ λιωμένο λάδι καρύδας
  • 2 κ. σούπας γάλα
  • 3 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ νιφάδες βρόμης
  • 1 κ. γλυκού baking powder
  • 1 κ. γλυκού σόδα
  • 60γρ chips σοκολάτας

 

Βήματα

 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC και στρώνουμε 12 χάρτινα φορμάκια σε ταψί για μάφιν.

 2. Σε επεξεργαστή τροφίμων (multi) προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τα chips σοκολάτας.

 3. Πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και έπειτα προσθέτουμε τα chips σοκολάτας και χτυπάμε ακόμη 2 φορές.

 4. Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια και ψήνουμε για 18 - 22 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.

Θερμιδική αξία/τεμάχιο: 200-220 kcal

 

 

 Μάφιν μήλου-κανέλας

Υλικά για 12 τεμάχια

  • 250 γρ νιφάδες βρόμης
  • ½ κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ½ κ. γλυκού κανέλα
  • ½ κ. γλυκού baking powder
  • 100γρ καρύδια πεκάν χοντροκομμένα
  • 60ml ελαιόλαδο
  • 80γρ μέλι (ζεσταμένο)
  • 2 αυγά
  • 3-4 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
  • 180 ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 2 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κυβάκια (250γρ)

 

 

Βήματα

 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC και στρώνουμε 12 χάρτινα φορμάκια σε ταψί για μάφιν τα οποία με ένα πινέλο αλείφουμε με λάδι.

 2. Ρίχνουμε 100γρ βρόμη σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (multi) μέχρι να μοιάζει με αλεύρι.

 3. Στην συνέχεια την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το baking powder και τα μισά πεκάν.

 4. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το λάδι και το μέλι, μετά χτυπήστε τα αυγά, τη βανίλια και το γάλα αμυγδάλου.

 5. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να ενωθούν.

 6. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μήλα και την υπόλοιπη βρόμη.

 7. Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια (περίπου μέχρι το 1/4) και προσθέτουμε τα υπόλοιπα πεκάν.

 8. Τέλος, ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά, μέχρι οι κορυφές να μην φαίνονται πλέον γυαλιστερές.

Θερμιδική αξία/τεμάχιο: 230kcal

 

Βαλεντίνη Ρίζου

Κλινική Διαιτολόγος MSc.

Απόφοιτη Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Instagram: @nutricare4health

Tik-Tok: Valentini Rizou Dietitian

e-mail: nutricare4health@gmail.com

    

 

Απόψεις

Του Συνεργάτη μας,Φοίβου Ιωσήφ Προσέξτε, Νοέμβρη, όχι Νοεμβρίου, εμείς δεν είμαστε φασίστες για να αναδεικνύουμε την Ελληνική γλώσσα. Το σωστό είναι Νοέμβρη, Απρίλη...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness