Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ένοχος και στο Εφετείο ο καθηγητής γυμνασίου που καταγγέλθηκε ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτριές του

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε καθηγητής γυμνασίου που κατέστη κατηγορούμενος ύστερα από καταγγελίες μαθητριών του ότι τις παρενοχλούσε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε συνολκή ποινή φυλάκισης 22 μηνών, με 3ετή αναστολή, όπως πρωτοδίκως, για κατάχρηση ανηλίκου, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, με την αναγνώριση ελαφρυντικού, του σύννομου βίου.

Η δικογραφία περιελάμβανε τις καταγγελίες οκτώ μαθητριών γυμνασίου και αφορούσαν το σχολικό έτος 2021/22. Όπως κατήγγειλαν οι έφηβες (14 και 15 ετών τότε), ο 67χρονος (σήμερα) εκπαιδευτικός απηύθυνε «χειρονομίες και προτάσεις γενετήσιου χαρακτήρα». Ανάλογα με την περίπτωση, ο ίδιος - κατά τις καταγγέλλουσες - ρωτούσε για τις ερωτικές τους προτιμήσεις και τυχόν σεξουαλικές εμπειρίες που είχαν βιώσει, ενώ προέβη και σε «αγγίγματα» πάνω από τα ρούχα και σε γυμνά μέρη στην κοιλιακή χώρα.

"Δυνάστη των κοριτσιών" αποκάλεσε τον κατηγορούμενο στην πρότασή του προς το δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας, ζητώντας την (εκ νέου) ενοχή του.

Ο κατηγορούμενος εκπαιδευτικός, που μετά τις καταγγελίες τέθηκε σε αργία, αρνήθηκε την κατηγορία, χαρακτηρίζοντας "μυθεύματα" τα όσα του καταλογίζονται, ενώ έκανε λόγο για εκδικητικότητα εκ μέρους των μαθητριών προς το πρόσωπό του, επειδή ήταν αυστηρός ως καθηγητής και πρωτοστατούσε στη ματαίωση καταλήψεων.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ