Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Βράβευση των πρώτων Αριστούχων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων

• Σε όμορφη εκδήλωση από το Κέντρο Πολιτισμού Φθιώτιδας


Τη βράβευση των πρώτων αριστούχων των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων του Νομού μας, για την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2024, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης (18/9), σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση στην αίθουσα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το Κέντρο Πολιτισμού Φθιώτιδας.  

Το «παρών» έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών, ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κοτρωνιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ηλίας Σανίδας, ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων, αρμόδιος σε θέματα Παιδείας, Παναγιώτης Παρχαρίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Χρήστος Ταξίδης, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, Ελένη Μπενιάτα, το Δ.Σ. του Συλλόγου και φυσικά γονείς και μαθητές.

Η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού Φθιώτιδας, Ελένη Λαΐου σημείωσε ότι είναι μεγάλη η συγκίνηση σε τέτοιες στιγμές που βραβεύονται οι αριστούχοι μαθητές για την προσπάθεια που κατέβαλαν και πέτυχαν το στόχο τους, ενώ τόνισε ότι πάντα το Κέντρο Πολιτισμού Φθιώτιδας, θα βρίσκεται δίπλα τους ό,τι κι αν χρειαστούν.  

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, αφού συνεχάρη τα παιδιά για την επιτυχία τους, ευχήθηκε η επίτευξη των στόχων να γεννά την επιθυμία και για νέες διακρίσεις: «Κάθε τέλος μιας προσπάθειας, είναι αρχή για κάτι καινούριο κι αυτό μας δείχνει ότι η τελειότητα όπως λένε οι πατέρες της Εκκλησίας, δεν έχει τέλος.

Εύχομαι λοιπόν κάθε στόχο που πετυχαίνετε να γεννά την επιθυμία για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα και να... ανοίγει την όρεξη. Το γεγονός ότι σας στηρίζουν άνθρωποι του πολιτισμού, οι οποίοι έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια τους με ό,τι έχουν ασχοληθεί, έχουν κάθε δικαίωμα να σας πουν μια συμβουλή και μια κουβέντα.




Είμαι βέβαιος ότι κι εσείς θα μας βγάλετε ασπροπρόσωπους, θα μας κάνετε υπερήφανους και θα έχετε μια πολύ καλύτερη πορεία στη ζωή σας απ’ ότι έχουμε όλοι εμείς οι μεγάλοι μεταξύ των οποίων κι εγώ. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας, με έμπνευση τα παιδιά, είναι να παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο. Όλοι μας, κάθε μέρα, καλούμαστε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Στο δικό σας νέο ξεκίνημα, καλή επιτυχία, η οποία είναι δεδομένη και βέβαιη».

Από την πλευρά του, ο κ. Κοτρωνιάς, τόνισε για την προχθεσινή εκδήλωση ότι βραβεύεται ο αγώνας, η προσπάθεια και η αριστεία: «Σήμερα βραβεύεται και επιβραβεύεται η προσπάθεια, ο αγώνας, η πίστη σ’ ένα σκοπό, η αριστεία κι όλα αυτά μέσα απ’ αυτό που είναι το καμάρι της πατρίδας και του έθνους μας, μέσα από την ελληνική παιδεία.




Σήμερα λοιπόν βραβεύονται τα παιδιά που πέτυχαν στην ανώτατη εκπαίδευση και βραβεύονται» σημείωσε και αναφερόμενος στο Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού Φθιώτιδας είπε: «επίσης βραβεύονται από τους πιο συνεπείς, θηλυκού γένους βέβαια, κατοίκους της Λαμίας που έχω τη χαρά όλα αυτά τα χρόνια να παρακολουθώ τη δράση τους, που έχουν ανεβάσει τον πολιτισμό, την παιδεία κι έχουν ανεβάσει την πόλη μας όλα αυτά τα χρόνια. Θερμά συγχαρητήρια σε όλες σας, σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας μέχρι σήμερα και θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά, στους γονείς και βέβαια και στους δασκάλους που είναι από κοντά».  

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ηλίας Σανίδας, συνεχάρη τα παιδιά για την επιτυχία τους: «Είναι ιδιαίτερη χαρά που σήμερα βρίσκομαι ανάμεσά σας και ανάμεσα σ’ αυτά τα παιδιά τα οποία αρίστευσαν. Όλοι περάσαμε από αυτά τα θρανία κι όλοι ξέρουμε τη δυσκολία που είχαν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Θέλω να συγχαρώ όλα αυτά τα παιδιά και να συγχαρώ τους καθηγητές για την προσπάθεια και τους γονείς για την υπομονή τους. Η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας θα στηρίζει πάντα αυτή την προσπάθεια». 




Ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων, Παναγιώτης Παρχαρίδης αφού συνεχάρη τους μαθητές τόνισε να μη χάσουν το ήθος τους: «Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά αυτά και τους γονείς τους, για τους κόπους και τους μόχθους που είχαν αλλά αυτό που κάνανε μέχρι τώρα, πρέπει να το συνεχίσουν. Να ξέρουν όμως ότι πάνω απ’ όλα υπάρχει το ήθος που στην εποχή αυτή από πολλούς λείπει».




Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Χρήστος Ταξίδης, μοίρασε φυσικά τα συγχαρητήρια του στους μαθητές όπως και στους γονείς τους αλλά επιβράβευσε παράλληλα και το έργο του Κέντρου Πολιτισμού Φθιώτιδας: «Πρώτα και πάνω απ’ όλα, να συγχαρούμε τα παιδιά για το εξαιρετικό αποτέλεσμα που είχαν, βάσει και των υπόλοιπων παιδιών που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, σε συνδυασμό με του εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς και φυσικά τον πυρήνα της κοινωνίας μας, την οικογένεια. Τους γονείς που στάθηκαν δίπλα σ’ αυτό το δύσκολο και επίπονο αγώνα.




Συγχαρητήρια, καλή αρχή, καλή συνέχεια στη ζωή σας, απλά θα ήθελα να πω κι ένα μεγάλο μπράβο στο νεοσύστατο μεν, με πολύ μεγάλη ιστορία όμως πίσω Πολιτιστικό Σύλλογο, του οποίου έχω την τιμή να είμαι από τα ιδρυτικά του μέλη. Στέκεστε πάντα δίπλα σ’ αυτές τις προσπάθειες, δίπλα στα παιδιά με εξαιρετικές ιδέες κι εύχομαι να συνεχίσετε έτσι».

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, Ελένη Μπενιάτα, υπογράμμισε ότι ξεκινά μια νέα σελίδα στη ζωή των παιδιών στην οποία πρέπει να κρατήσουν σταθερά πλέον το «τιμόνι»: «Να συγχαρώ κι εγώ με τη σειρά μου, πρώτα τα παιδιά και να εκφράσω τη χαρά, τη συγκίνηση και την υπερηφάνεια που μας επέτρεψαν να είμαστε οι δάσκαλοί τους και να τα συνοδεύσουμε στα πιο σημαντικά χρόνια της ζωής τους, αυτά της σχολικής τους ζωής. 

Θέλω επίσης να συγχαρώ τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, συνοδοιπόρους και αρωγούς σ’ αυτή την προσπάθεια των παιδιών. Ξεκινάει μια νέα σελίδα, μια νέα πορεία για τη ζωή σας, έχετε τα εφόδια, είστε νέοι, είστε 18 χρονών, ζείτε όμως σε μια εποχή που αλλάζει συνέχεια με γρήγορους ρυθμούς κι αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο.




Σας εύχομαι σ’ αυτή την πορεία, να κρατήσετε σταθερά το “τιμόνι” της ζωής σας, να έχετε επιμονή στους στόχους σας, να σχεδιάζετε την πορεία σας, να τολμάτε και να πρωτοπορείτε, έχοντας τα πόδια στη γη και τα μάτια στον ουρανό. Και να θυμάστε πάντα ένα αρχαίο απόφθεγμα το οποίο έχει και θα έχει διαχρονική ισχύ.

Με ό,τι καταπιάνεστε να προσπαθείτε να είστε οι άριστοι και να μην προδώσετε ποτέ τις αξίες, τις παραδόσεις, τον πολιτισμό της περιοχής μας, της πατρίδας μας, αυτά που διδαχθήκατε από τους γονείς και τους δασκάλους».




Την εκδήλωση πλαισίωσαν τα παιδιά του Σύγχρονου Ωδείου Φθιώτιδας που «έντυσαν» μουσικά την τελετή των βραβεύσεων, γεμίζοντας την αίθουσα με υπέροχες μελωδίες.


Τα ονόματα των βραβευθέντων αριστούχων μαθητών:


Ελένη Αγγελή    1ο ΓΕΛ - Αγγλική Φιλολογία (Θεσσαλονίκη)

Βασιλική Λαμπαδιάρη    1ο ΕΠΑΛ - Ιατρική (Ιωάννινα)

Νεφέλη-Χριστίνα Τσαγκάρη    2ο ΓΕΛ - Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής (Βόλος)

Μαρία-Σταυρούλα Λάμπρου    2ο ΕΠΑΛ - ΑΣΟΕ Αθήνα - Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας

Αργυρώ Γαλανή    3ο ΓΕΛ - Ιατρική (Αθήνα)

Ιωάννης-Άγγελος Ρίζος    4ο ΓΕΛ - ΣΣΑΣ – Νομική

Χριστίνα-Γεωργία Δασκαλοπούλου    5ο ΓΕΛ - Παιδαγωγικό (Βόλος)

Ελένη Αλεξίου    6ο ΓΕΛ - Νομική (Θεσσαλονίκη)

Νέστωρ Μπέης    ΓΕΛ Αμφίκλειας - Οικονομικό (Αθήνα)

Λουκία-Παρασκευή Δερμάνη    ΓΕΛ Κ. Τιθορέας - Νομική (Αθήνα)

Χρήστος Μαρίνος    ΓΕΛ Μαλεσίνας - Ηλ. Μηχανικών & Μηχανικών Ηλ. Υπολογιστών ΕΜΠ (Αθήνα)

Ελένη Ζαφείρη    ΓΕΛ Σπερχειάδας - Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ (Αθήνα)

Αθανασία Συροπούλου    ΕΠΑΛ Αταλάντης - Σχολή Αστυνομικών

Βασίλειος Κραββαρίτης    ΕΠΑΛ Μακρακώμης - Ηλ. Μηχανικών & Μηχανικών Ηλ. Υπολογιστών (Πάτρα)

Χρήστος Κρικζώνης    Μουσικό Σχολείο Λαμίας - Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών – Λαμία (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας)

 

 

Φωτογραφίες