Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στην ατζέντα η Έκθεση πεπραγμένων της Δημοτικής Επιτροπής και η καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων της Κοινωφελούς Επιχείρησης

Η έκθεση πεπραγμένων της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Λαμιέων θα συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, στις 7 το απόγευμα, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Θα ακολουθήσει η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης με το θέμα της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης να δεσπόζει στην ατζέντα.

Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να εγκρίνει την έκθεση καταγραφής και απογραφής των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων της λυθείσας Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Την εισήγηση του θέματος θα κάνει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Ρούλιας.

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης :

• Ανακοινώσεις Δημάρχου Λαμιέων κ. Πανουργιά Ν. Παπαϊωάννου.

Θέμα 1ο 9η αναμόρφωση προϋπολογισμού και τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2024

Θέμα 2ο Έγκριση έκθεσης καταγραφής και απογραφής των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων της λυθείσας Κοινωφελούς Επιχείρησης, με την επωνυμία “Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Λαμιέων”»

Θέμα 3ο Έγκριση επιστροφής ποσού σε λογαριασμό της ΤτΕ με ισόποση μείωση της επιλέξιμης χρηματοδότησης από συγχρηματοδοτούμενους πόρους (ΠΔΕ), στο πλαίσιο της πράξης ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΩΗΝ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΑΠΗ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ SOCIAL HUB» με Κωδικό ΟΠΣ 6003339 στο Πρόγραμμα «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027.

Θέμα 4ο Έγκριση δημοπράτησης, για εκμίσθωση ακίνητου κληροδοτήματος αυτοτελούς διαχείρισης «Αθηνάς Δημητριάδου» -Δήμου Λαμιέων (αγροτική έκταση – Φραντζή Λαμίας) -καθορισμός ορών δημοπράτησης

Εισηγητής των παραπάνω θεμάτων: Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Ρούλιας.




Θέμα 5ο Γ΄ Κατανομή λειτουργικών δαπανών στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Λαμιέων έτους 2024

Θέμα 6ο Μίσθωση ακινήτου για στέγαση Εικαστικών Εργαστηρίων

Εισηγητής των παραπάνω θεμάτων: Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Παρχαρίδης

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Θέμα 7ο Περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Ματσούκα - Χάψα Ευαγγελία

ΘΕΜΑΤΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΤΟΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
 
Θέμα 8ο Αποξήλωση κουβουκλίων περιπτέρων με διατήρηση της θέσης 

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Ζήσιμος

ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Θέμα 9ο Αντικατάσταση εκπροσώπων του Δήµου Λαμιέων στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. (WHO Hellenic Healthy Cities Network)» 

Εισηγητής: Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Στεργίου.

Θέμα 10ο Γνωμοδότηση για έγκριση μελέτης τμηματικής οριοθέτησης τάφρου Λαμίας από την Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 7+465,73, στη Χ.Θ. 10+136,60 του Αυτοκινητόδρομου Ε65.

Θέμα 11ο Γνωμοδότηση για έγκριση μελέτης τμηματικής οριοθέτησης ρέματος Πλατάνας, περί την Χ.Θ. 19+740 του Αυτοκινητόδρομου Ε65.

Θέμα 12ο Περί σύστασης Επιτροπής Παραλαβής του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών αποδυτηρίων γηπέδου Μεγάλης Βρύσης».

Θέμα 13ο Σύσταση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 16ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ» αναδόχου «ΠΑΠΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»

Θέμα 14ο Σύσταση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΙΤΗΣ», αναδόχου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ»

Θέμα 15ο Σύσταση Επιτροπής Παραλαβής του Έργου «ΣΗΜΑΝΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ»

Εισηγητής των παραπάνω θεμάτων: Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Σταυρογιάννης.


Συνάντηση με Αντιδημάρχους και τη Γενική Γραμματέα του Δήμου Λαμιέων για τις ανεμογεννήτριες


Με την Γενική Γραμματέα του Δήμου Λαμίας Αθανασία Ζωβοΐλη, τους αντιδημάρχους Αχιλλέα Τζουβάρα και Κώστα Κερπινιώτη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία της Οίτης.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τις εξελίξεις αναφορικά με την αδειοδότηση των αιολικών σταθμών στις κορυφογραμμές του βουνού και των μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών στην Παύλιανη και στον Γοργοπόταμο.

Από την πλευρά του Δήμου εκφράστηκε η αντίθεση στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και η στήριξη του αγώνα των κατοίκων της Παύλιανης για το υδροηλεκτρικό, στη βάση και των ομόφωνων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, και η συνέχιση των νομικών προσφυγών για την ακύρωση των αδειοδοτικών αποφάσεων.

Οι εκπρόσωποι της Κίνησης πρότειναν να αναλάβει ο Δήμος να υποστηρίξει την υλοποίηση ενός Συνεδρίου στη Λαμία με θέμα «Συγκριτικά πλεονεκτήματα και βιώσιμη ανάπτυξη του ορεινού όγκου της Οίτης – Δυνατότητες και προοπτικές»

 

 

    

 

randomness